RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot Lillehammer-kopi

Foto: Anders Rikter
Sist oppdatert:
SAS-HOTELLET (TV 2 Nettavisen): I 1994 vant Trude Dybendahl Hartz sølv i OL på Lillehammer. Nå jobber hun for at Tromsø skal få lekene i 2014 – og advarer mot en Lillehammer-kopi.

Dybendahl Hartz var en av Norges største langrennsstjerner på 1990-tallet. Hun tok sølv på stafetten under de fantastiske lekene på Lillehammer i 1994.

Med i styringsgruppe

På forsommeren i år ble hun oppringt av Tromsøs ordfører, Hermann Kristoffersen, og spurt om å bli med i Styringsgruppa for OL til Tromsø i 2014.

- Jeg er jo halvt finnmarking, da! Jeg brenner virkelig for dette prosjektet. Et OL i Tromsø kan bli helt unikt med den naturen og de menneskene som finnes der oppe, sier hun til TV 2 Nettavisen.

SI DIN MENING:
Hvilken by bør være norsk søkerby til OL 2014?
Tromsø
Lillehammer
Bryr meg ikke

Se resultat
Tromsø konkurrerer med Lillehammer om å bli Norges søkerby. Trude Dybendahl Hartz var selv med på Lillehammer i 1994, og syntes arrangementet var fantastisk. Likevel advarer hun mot at Lillehammer skal bli Norges søkerby igjen.

- 20 år er ikke så lenge at folk har glemt hvordan det var sist. Lillehammer-lekene kan bli vanskelige å kopiere, blant annet var jo været helt fantastisk i fjorten dager. Skal man prøve på det samme igjen kan det fort bli en nedtur. Lillehammer har hatt sine leker – Tromsø vil by på noe nytt og annerledes, sier hun.

Realistisk alternativ

Dybendahl Hartz er klar over at Tromsø-OL 2014 har en stor jobb å gjøre med å overbevise folk om at det er et realistisk og ikke bloddyrt alternativ som søkerby.

- Ja, vi har en kommunikasjonsjobb å gjøre. Men poenget er at vi må tørre å løfte blikket, våge noe, ha vidsyn og perspektiv, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere