RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot stjernesmell

Sist oppdatert:
Hønefoss-direktør Arne Dokken har fortsatt sterke følelser for Rosenborg, men slår dem gjerne ut av cupen.

Hønefoss reiser nemlig til torsdagens cupkamp på Lerkendal med skumle hensikter: Målet er å snyte de en gang så seiersvante trønderne for cupkonfekten også.

- Rosenborg har absolutt ikke selvtillit, mens vi er inne i en veldig god periode. Samtidig er det ingen som forventer noe av oss. Derfor ser jeg ikke bort ifra at det kan komme en sensasjon på Lerkendal i morgen, sier Arne Dokken til TV 2 Nettavisen.

Dokken er nå klubbdirektør i Hønefoss. Fra 1987 til 1994 hadde han samme tittel i Rosenborg Sport AS. Dokken trente også Rosenborg til seriegull i 1985, og må regnes som en av pionerene bak Rosenborgs gullalder på 90-tallet – da Rosenborg utviklet seg fra å være en norsk amatørklubb til en aktør av betydning i europeisk fotball.

Føler med RBK
Derfor synes Arne Dokken det er trist å se det som skjer på Lerkendal nå.

- Jeg synes det er leit hver gang Rosenborg taper. Jeg har sterke følelser for klubben og holder kontakten med mange der oppe, sier Dokken.

Han har imidlertid liten tro på at Rosenborgs storhetstid er forbi.

- Har klubben et solid fundament, så kommer de tilbake. Og det tror jeg at de har. Egentlig har det jo lenge vært et tidsspørsmål om når nedturen ville komme. Alle lag får seg en trøkk før eller siden, poengterer han.

Ikke et bunnlag
- Hvor mye motgang tåler Rosenborg før krampa tar dem?

- Hvis de fortsetter å tape, så havner de i bunnstriden. Da har de et problem, for det vil være en helt ny situasjon. Men jeg tror ikke det kommer til å skje. Rosenborg er for gode til å bli et bunnlag. Jeg er helt sikker på at de vil ta mange poeng utover.

- Med eller uten Per Joar Hansen som trener?

- Det kommer helt an på om han har tillit i klubben, og det kjenner ikke jeg godt nok til. Hvis spillerne og lederne mener Perry er riktig mann, så spiller det ingen rolle hva pressen skriver og mener. Er de i tvil, derimot, så bør de bytte trener.

Gunstig tidspunkt
Uansett: Arne Dokken er mest opptatt av Hønefoss. Og er altså meget godt fornøyd med tidspunktet klubben møter Rosenborg på.

Og selv om han fortsatt har følelser for klubben, har han ingen betenkeligheter med å snyte Rosenborg for en ny cupfinale.

- Nei, overhodet ikke. Nå er det Hønefoss som er min klubb. Selvfølgelig håper jeg vi vinner.

Selv med tap er Dokken glad for at Hønefoss fikk møte Rosenborg på Lerkendal i cupen.

- Tenk deg for en læring dette er for våre spillere – å få møte det beste laget i Norge de siste 15 årene på en så flott stadion som Lerkendal. Dette blir en plussopplevelse uansett.

Følg Rosenborg-Hønefoss direkte, torsdag kl. 19.00, på TV 2 Nettavisen eller web-tv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere