RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot sutrekultur i RBK

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix
Sist oppdatert:
Per Joar Hansen seiler opp som favoritt til å få trenerjobben i Rosenborg. Den tidligere eliteseriespilleren er skeptisk til de skyhøye kravene i RBK.

- Klubben og trønderne må passe seg litt og realitetsorientere seg nå. Jeg tror mange trøndere lever i 90-årene fortsatt, sier Hansen til VG.

- De lever i mesterligaen og tror gammel 4-3-3 er oppskriften på alt. Den tiden der pasningene kom inn i førti meters bakrom og to med hockeysveis kommer alene med keeper er forbi, sier U21-landslagstreneren.

- Ikke skremt
«Perry» trente Rosenborg i 2005. Han har også vært trener i Aalesund, Ranheim og svenske GIF Sundsvall.

- Jeg er ikke skremt, men det går litt på at Trøndelag skal passe på så det ikke blir en sutrekultur der alt er dårlig. Det er klart når Erik Hamrén vinner gull på sin måte, kun taper én kamp i serien, og heller ikke det er bra nok, da blir det vanskelig, sier Hansen til VG.

Jan Jönsson ledet RBK til to tredjeplasser i serien. Det var ikke godt nok for trønderklubben. Svensken forlot Lerkendal fredag. Nå jakter Rosenborg på en trener som kan løfte klubben tilbake på tabelltoppen.

- Aldri mer Eggen
Pressen har spekulert i om tidligere RBK-trener Nils Arne Eggen kan være en kandidat til å ta over den ledige trenerjobben på Lerkendal. Men skal vi tro sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, kommer ikke det på tale.

- Folk må forstå at Nils Arne Eggen ikke blir RBK-trener igjen. Vi skal ikke tilbake til 1990. Den tida er over. Det valget tok vi i 2010, og det står vi fortsatt for, sier Hoftun til Dagbladet.

- Det var en fantastisk tid da han var trener. Men vi ønsker å tenke mer langsiktig nå. Nils Arne er blitt en del år eldre enn det han var. Husk at han ikke var fotballtrener mellom 2002 og 2010. Nå er vi i 2012, og fotballen har utviklet seg. Han blir ikke å se som hovedansvarlig på treningsfeltet på Lerkendal igjen, fastslår Hoftun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere