Arild Monsen er sprinttrener i Sverige, og har et solid gullkort på hånda i Emil Jönsson. Svenskenes fremste sprinthåp var knusende overlegen i generalprøven i Canmore, og vant også i Otepää i januar.

På toppen av det hele var samme mann best under prøve-OL i fjor. Det gjør sjefen sjøl optimistisk noen dager før OL-åpningen.

- Vi har egentlig veldig få bekymringer, sier Monsen til nettstedet langd.se – og sender med det et lite skremmeskudd i retning den norsk precampen i Sun Valley.

Kjenner Canada
Monsen kjenner for øvrig forholdene i Canada bedre enn mange andre. I fjor var han landslagssjef for nettopp kanadierne, men ble erstattet med Inge Bråten foran OL-sesongen.

Nå handler alt om å hjelpe svenskene til å gjenta suksessen i Torino for fire år siden. Da reiste de blågule sprinterne hjem med to gull av to mulige på herresiden.

Det største håpet denne gangen er naturligvis Emil Jönsson.

- For Emil var det viktig å vinne i Otepää. Da fikk han bevist for seg selv at han er tilbake for fullt etter skaden, sier Monsen.

Gode forberedelser
Jönsson valgte å droppe sprinten i Kuusamo før jul på grunn av en strekk. Monsen avviser at toppformen kom for tidlig.

- Nei, vi har forberedt oss etter den opprinnelige planen, sier han.

Björn Lind viste også oppløftende takter i januar, og kan også bli en mann å regne med i Vancouver. De to siste plassene på sprintlaget tilhører Jesper Modin og Teodor Peterson.

(ANB)