SJUSJØEN (Nettavisen): De siste årene har vi blitt vant til å se Northug som ekspert på langrennssendingene til TV 2. Denne sesongen skal han også bidra med sin ekspertise på TV 2 sine skiskytingssendinger.

Og selv om Northug ikke har noe skiskytterkarriere å se tilbake på, tror kanskje den største stjernen i skiskyttersirkuset at den tidligere langrennskongen har mye å tilby TV-seerne.

– Han er jo den som er best taktisk på ski gjennom historien, og det er overførbart til taktiske valg underveis i skirenn i løypa. Selv om skiskyting ofte blir avgjort på standplass, så kan du også dra fordeler i løypa. Det å kunne ha Petter til å formidle det til seerne tror jeg er gull verdt, sier Johannes Thingnes Bø til Nettavisen.

Les også: Den norske landslagstreneren ble gjengvoldtatt. Slik tok hun hverdagen tilbake

Advarer Northug

NRK har i en årrekke vist verdenscup og VM i skiskyting, men de skal dele på rettighetene med TV 2 fram til og med 2025/26-sesongen. Det betyr at kanalene sender annenhver verdenscuphelg.

Thingnes Bø er forberedt på at Northug i rollen som ekspert kommer til å både hylle sterke prestasjoner og komme med kritikk når han ser behov for det.

Samtidig husker Thingnes Bø godt at Northug ikke godtok alt som aktiv utøver selv.

– Han vet best selv hvordan det samspillet med media er. Var det en krass journalist mot han, så fryste han den journalisten karrieren ut, sier 29-åringen, før han med et glimt i øyet kommer med en advarsel til den ferske skiskyttereksperten.

– Northug, hvis du er frekk mot meg har du tatt ditt siste intervju, og du gjorde det samme selv. Han må nok trå forsiktig skal han prate med oss fremover, ja, advarer Thingnes Bø med et glis om munnen.

Les også: Slår tilbake mot svenskekritikken: – Man skal få prøve seg

– Heldigvis andre som tar seg av

Northug er på sin side klar på at han fortsatt er langrennsekspert i TV 2, men tror at hans kunnskap der kan benyttes i skiskyting også.

– Jeg kjenner godt til miljøet og har konkurrert mye mot skiskytterne. Med mye fellesstart, jaktstart, taktiske vurderinger og det at jeg kan være ute i løypa og gi en oppdatering til de som sitter og ser på, tror jeg kan være nyttig for TV 2 sine seere, sier han til Nettavisen.

Den tidligere langrennskongen avslører at han også prøvde seg i noen skiskytterrenn i sine yngre dager.

– Jeg har en liten forhistorie med hovedlandsrenn og junior-NM som skiskytter, forteller han.

Les også: Derfor har langrennssøstrene felles økonomi

– Men det er ikke du som kommer til å kritisere de norske løperne om de bommer på standplass?

– Det er det heldigvis andre som tar seg av. For der var jeg god til å gjøre det samme selv.

Skiskytterne starter verdenscupsesongen i Kontiolahti denne uken. Tirsdag går herrene 20 km normaldistanse klokken 13.15. Kvinnene går sitt normalprogram onsdag.

RETTELSE: Nettavisen skrev først at Northug kom til å være en del av TV 2s dekning av verdenscuprennene i Kontiolahti denne uken. Det stemmer ikke, men han skal være med senere i sesongen. Feilen ble rettet tirsdag klokken 13.55.