Advarer RBK: Bla opp eller glem Elyounoussi

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Vår verdivurdering av Mohamed Elyounoussi er høy, slår sportssjef Thomas Berntsen ettertrykkelig fast.

27.05.13 14:56

Berntsen sier dermed at Rosenborg og andre klubber som ønsker «Moi»s tjenester må grave dypt i lommeboka for å få 18-åringen til å skifte ut den blå-hvite 08-trøya.

– Vi ser på helheten. Hva en spiller som «Moi» er verdt, er en ting, men vi ser også på vårt ønske om å ha en lokal profil i laget. Samtidig må vi jo vurdere ut fra et sportslig ståsted, tabellplassering, samt for eksempel publikumsinntekter. Så det er en ganske så sammensatt problemstilling vi står overfor hver gang våre spillere er interessante for andre klubber, forteller Thomas Berntsen til SA.

Selger ikke for lite beløp
Thomas Berntsen vil ikke snakke om hva Sarpsborg 08 må ha for at de eventuelt slipper landslagsspilleren.

– Nei, beløp kan vi ikke kommentere. Det som er et faktum er at det norske markedet er litt annerledes enn tidligere. Det er også hevet over enhver tvil at vi ikke selger ham for et lite beløp, slår Berntsen fast.

Tore Pedersen er Mohamed Elyounoussis agent. Heller ikke den tidligere landslagsspilleren vil kommentere summer.

– Nei, det kan jeg ikke. Men det er mange talenter både i Norge og i utlandet, og «Moi» er en av de mest spennende i Norge. Men ingen utenlandske klubber tømmer bankkontoen for en norsk 18-åring, tror Pedersen.

Deanes summer
Sarpsborg 08-trener Brian Deane sa til TV2 i går at «Moi» om et par år vil være verdt opp mot ti millioner pund (88 millioner kroner).

– Jeg tror nok Brian da snakker om engelske unggutter som allerede spiller i engelske klubber. For eksempel kan et stortalent i akademiet til en klubb som Sunderland bli solgt til Manchester United for slike summer, mener Tore Pedersen.

Thomas Berntsen avslutter med å gjenta det han sa til TV2 i går.

– Vi i Sarpsborg 08 er ikke i en situasjon der vi må selge «Moi» eller noen av våre andre spillere.

Denne saken er levert av SA.NO.

P. S: Meld deg inn i Nettavisen-sportens Facebook-gruppe og få mer stoff om norsk fotball.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.