Gå til sidens hovedinnhold

Advarer Ruud mot Viking

Torsdag kommer Espen til å gjenta overfor Odd at han vil til Viking. Trener Arne Sandstø advarer mot overgangen.

Torsdag møter Espen Ruud sportsdirektør Hallvar Thoresen for en samtale om det kommende fotballåret og ungguttens videre karriere. Der vil Ruud gjenta det han har sagt tidligere – han kommer ikke til å forlenge kontrakten med Skiens-laget som går ut etter inneværende sesong.

- Jeg ønsker ikke å presse Odd, men jeg står for det jeg har sagt før, sier Ruud til Nettavisen.

Vil til Viking
Dermed blir det ingen forlengelse av kontrakten med Odd, noe som betyr at Odd-fansen maks får se Ruud i Odd-trøya i ti måneder til. Og skulle Ruud selv få bestemme, så hadde det ikke blitt noe mer spill i den hvite trøya i det hele tatt.

- Selvsagt forholder jeg meg til kontrakten, men det er Viking jeg ønsker å spille for, innrømmer Odds breddeholder.

Ruud har tidligere vært på besøk hos Viking, som er meget interessert i 22-åringen. Odd-trener Arne Sandstø er imidlertid ikke så sikker på om det er noen god idé.

- De hungrer i Stavanger, sier Sandstø.

- Uwe Rösler må ha resultater. Da satser man på erfarne spillere, hevder Odd-treneren.

Viktig år
Sandstø er klar over at Ruud ønsker seg videre, og har ikke problemer med å akseptere ungguttens valg. Likevel mener han at backen/breddeholderen må ha et par ting i bakhodet når han skriver under for en ny klubb.

- Det er viktig for Espen Ruud å spille dette året i Odd, og gjøre det bra her, mener Sandstø.

- Så må han komme seg et sted hvor han bli dyrket, og ikke bare bli én av 25 spillere, påpeker Odd-sjefen.

Selv mener Sandstø at mange spillere lar seg forlede av agenter som vifter med seddelbunker og kortsiktig lykke, og retter nå en advarende pekefinger mot agentenes virksomhet.

- Det er lett for unge gutter å miste fotfestet når agentene vifter med penger, mener Sandstø.

- Agenter lokker med gull og grønne skoger, og klarer sannsynligvis å gi spillerne en økonomisk gevinst på kort sikt. Men på sikt taper mange på det, de biter litt for lett på agnet, og får ikke den utviklingen de burde hatt.

Selv håper Sandstø at han får muligheten til å fortsette utviklingen av og med Espen Ruud også kommende Tippeliga-sesong. Men ikke for enhver pris, det innrømmer han. Også Odd kan la seg pirre av seddelbunker.

Store seddelbunker.

Åpner for salg
- Fire-fem millioner er ikke nok for at vi skal selge Espen Ruud, men får vi et bud på rundt åtte-ni millioner, stiller det seg helt annerledes.

- Da ville det overraske meg om han ikke ble solgt, sier Sandstø til Nettavisen, smertelig klar over at er det én ting Odd lever av, så er det å videreutvikle og selge spillere.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling