Gå til sidens hovedinnhold

Advarer Solskjær mot å handle norsk

- Norske spillere med norsk manager får et ekstra trykk på seg.

Ole Gunnar Solskjær blir etter alt å dømme presentert som Cardiffs nye manager i løpet av kort tid.

Den tidligere Manchester United-spillerens umiddelbare suksess som trener i Molde har blitt lagt merke til utenfor Norges grenser, og han tar nå fatt på et nytt og spennende kapittel i managerkarrieren.

Dette skjer 15 år etter forrige gang en nordmann hadde ansvaret for en Premier League-klubb. For Egil Drillo Olsen og Wimbledon endte det med nedrykk i 1999-2000-sesongen.

Drillo tok med seg Lars Tjærnås som assistent og hentet i tillegg fem norske spillere til klubben. Trond Andersen, Andreas Lund, Kjetil Wæhler, Martin Andresen og Tore Pedersen.

Mange spør seg nå om det kan være aktuelt også for Ole Gunnar Solskjær å ta med seg spillere fra sin tidligere klubb. Mats Møller Dæhli og Ørjan Nyland er nevnt som aktuelle kandidater.

Tjærnås: - Se blindt på kvalitet
Tidligere Wimbledon-assistent Lars Tjærnås er imidlertid tvilende til at noen i stallen til den regjerende norgesmesteren er gode nok for Premier League-spill.

- Jeg tror det er klokt å se blindt på kvalitet, helt uavhengig av nasjonalitet. Jeg tror ingen i Molde går rett inn og styrker et lag i Premier League i dag - så tøft er det steget. Men jeg tror spillere som Nyland, Berget og Dæhli kan utvikle seg til å bli gode nok på sikt, sier Tjærnås til Nettavisen.

53-åringen mener også at både spillere og manager vil få et ekstra fokus rettet mot seg dersom de kommer fra samme land.

- Norske spillere med norsk manager får et ekstra trykk på seg, og Solskjær bør være hundre prosent overbevist om behovet før han henter noen.

- Var det noe dere kjente på selv, da dere hentet fem nordmenn til Wimbledon?

- Ja. Jeg vil ikke utdype det veldig, men det var det.

Alsaker: - Fansen vil ha navn
Den tidligere Wimbledon-assistenten får støtte av TV 2s Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker.

- Det er ikke så mange Molde-spillere som kan gå inn og styrke en Premier League-klubb, så det tror jeg begrenser seg litt selv. Fansen vil ha navn og har neppe hørt om norske cupmestere, så hvis Solskjær skal ta med seg noen, bør han være rimelig sikker på at vedkommende er god nok, sier Alsaker til Nettavisen.

Ifølge The Guardian vil Solskjær få i overkant av 250 millioner kroner å handle for i januar, og det er liten tvil om at den walisiske klubben satser hardt på å vokse seg stor også i Premier League-sammenheng.

I sommer satte klubben ny overgangsrekord, da den kjøpte Gary Medel fra Sevilla for 110 millioner kroner. Også Steven Caulker ble hentet fra Tottenham for 80 millioner.

I en kommentar skriver The Guardians Stuart Thomas at Solskjær nå viser at han er en selvstendig mann når han ser bort fra det som skal være Sir Alex Fergusons råd om å droppe Cardiff på grunn av klubbens kontroversielle eier, Vincent Tan.

FA-cupkampen borte mot Newcastle blir etter alt å dømme Ole Gunnar Solskjærs første som manager for Cardiff. Helgen etter kommer West Ham på besøk for hans Premier League-debut som manager.

MER FRA NETTAVISEN:

Kommentarer til denne saken