Gå til sidens hovedinnhold

Advarsel fra vueltadirektør

- Katjusja uten Joaquim Rodriguez ikke like interessant.

Det russiske storlaget har allerede mistet verdenstourlisensen og inngangsbilletten til Giro d’Italia.

Uten Joaquim Rodriguez kan det også spøke for Vuelta a España.

- Puritos (Rodriguez, red.anm.) kontrakt sier visstnok at han kan forlate laget dersom Katjusja ikke får tilbake lisensen sin. Katjusja uten Rodriguez er ikke like interessant for oss. Dersom han fortsatt sykler for dem, hadde Purito vært en av favorittene til å vinne rittet, sier teknisk direktør Abraham Olano i Vuelta a España i et nettmøte med eurosport.coms lesere ifølge biciclismo.com.

Tour de France viktigst for Kristoff
Rodriguez ønsker seg som kjent bort det russiske laget, som også er Alexander Kristoffs arbeidsgiver.

For Kristoff er det viktigste å komme seg med i sommerens Tour de France, men ASO – arrangøren av det franske etapperittet – følger naturlig nok utviklingen rundt Rodriguez, eller «Purito» som han ofte kalles, med interesse.

Rodriguez vil nemlig være en av utfordrerne til å vinne Tour de France, også.

- Kan denne vrakingen være negativ med tanke på å få en invitasjon til touren?

- Det kan det, men det er sjelden at lag får wildcard til giroen, touren og vueltaen i løpet av et år. Så sånn sett kan det kanskje være positivt. I tillegg så er det jo andre arrangører i touren, så jeg tror ikke det er så negativt, uttalte Kristoff til procycling.no nylig.

Vil gjenskape 2012-duellen
Olano ønsker fjorårets verdensener velkommen til rittet, og håper på et gjensyn med duellantene som gjorde 2012-utgaven til en svært severdig utgave.

Til slutt var det Alberto Contador som vant rittet, men han hadde sin fulle hyre med å holde Rodriguez og Alejandro Valverde bak seg i de spanske fjellene.

- Jeg tror Contador kommer til å kjøre touren, men tviler på at han tar Giro d’Italia. Det kommer litt an på måten de bruker kreftene på. Vi ønsker oss både Valverde og Rodriguez. I fjor kom en rytter som Chris Froome hit, men han så litt sliten ut (etter Tour de France). Men jeg vil gjerne ha med en utenlandsk utfordrer,

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt