Gå til sidens hovedinnhold

Advarte mot VM-fiasko

Tyson Gay fikk rett.

Nå diskuteres det hvorvidt reglene bør endres, slik at en utøver ikke blir diskvalifisert etter én tyvstart. Diskusjonen er rimelig forutsigbar for alle som så den sensasjonelle starten på søndagens 100 meter for menn i Daegu.

Usain Bolt - den eneste gullkandidaten - tyvstartet og ble disket.

Verdens beste sprinter ble dermed snytt for gullet, som i stedet gikk til landsmannen Yohan Blake. Det var en sensasjonell utvikling og ble umiddelbart omtalt som «VM-historiens største nedtur».

Da regelen ble innført av det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i fjor, advarte Tyson Gay mot følgene. De gamle reglene tillot én tyvstart i feltet - nå aksepteres ingen.

- Hvis Usain Bolt tyvstartet vil alle bli oppbrakte og ønske at han fikk lov til å være med likevel. Det kreves noe slikt for at folk skal våkne opp. Hvis dette skjer i VM neste år, at man mister Usain Bolt, vil løpet ha en asterisk ved seg, sa Gay i fjor.

Asterisken med «Usain Bolt, JAM, DQ» hadde ikke engang rukket å bli ført opp på resultatlisten før diskusjonen startet. Nå ønsker mange å gå tilbake til de gamle reglene.

?- Hvis du gir feltet minst én tyvstart, vil det være bedre. Men utøverne lager ikke reglene. Jeg håper IAAF vil se hvordan denne regelen påvirker sporten, og se fordelene og ulempene ved å endre den, sier Gay ifølge The Independent.

Selv bronsevinner Kim Collins vil endre regelen.

- Jeg synes ikke denne regelen er riktig. Du må gi folk en sjanse.

Usain Bolt tok diskvalifiseringen med fatning.

- Ser dere etter tårer? spurte han pressekorpset.

- Det får dere ikke. Jeg er ok. Jeg har ikke noe å si akkurat nå. Jeg trenger litt tid.

Neste medaljesjanse får Usain Bolt på 200-meteren, som starter med innledende heat førstkommende fredag.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken