Advocaat: - En enorm lettelse

Foto: (Scanpix)

Med Nederlands dårlige statistikk i straffespark-konkurranser var det ikke rart at trener Dick Advocaat kunne senke skuldrene etter at det for en gangs skyld gikk den rette veien.

27.06.04 03:03

SVERIGE-NEDERLAND 0-0 (4-5 på straffer) - Det er en enorm lettelse. Men det var en vanskelig match for begge lag, sa Advocaat ifølge Reuters etter at det hele var over.

- Det er et lotteri, og du trenger litt flaks, la han til om avgjørelsesmetoden.

Flaks har ikke kjennetegnet Nederland i straffekonkurranser. Laget tapte i 92-EM, 96-EM, 98-VM og 00-EM, men lørdag snudde endelig lykken seg. På stillingen 4-4 bommet Olof Mellberg. Arjen Robben satte imidlertid sin straffe i målet, og dermed er laget klart for å møte Portugal i semifinalen.

Fin stemning
Med denne seieren har Advocaat fått vind i seilene. Etter den første kampen mot Tyskland - som endte uavgjort - ble han sterkt kritisert. En del av den nederlandske fansen snakket sågar om å kjøpe flybillett til den nederlandske treneren for å bli kvitt han. Han skulle ikke få første fly hjem - for i Nederland kunne han ikke vise seg mer - men i stedet skulle Advocaat få lande i Brüssel.

Nå har trolig fansens pipe fått en litt annen lyd - i hvertfall for en stund - og stemningen i laget er uansett upåklagelig:

- Atmosfæren i laget er fantastisk. Alle jobber for hverandre, forklarte treneren.

Advocaat la til at det var ikke den beste matchen nederlenderne har spilt, men at de kom seg videre takket være hardt arbeid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.