Den tidligere advokaten til Diego Maradona er sterkt kritisk til behandlingen det argentinske fotballikonet fikk før han døde i fjor.

Ifølge nyhetsbyrået AFP omtaler advokat Matias Morla den medisinske behandlingen Maradona fikk utenfor sykehus som veldig dårlig.

- Det ble gjort mange feil fordi Diego døde. De pumpet og pumpet hjertet til den stakkars mannen til det sprakk, sier Morla til frammøtte medier, etter å ha vitnet for påtalemyndigheten i San Isidro.

Les også: Britiske medier: Solskjær foreløpig trygg

- Behandlingen han fikk var veldig, veldig dårlig. Derfor døde han, tilføyer advokaten.

Han mener også familiens beslutning om å flytte Maradona ut av sykehus for å komme til hektene etter en operasjon for blodpropp som «galskap».

Døde på privat adresse

Myndighetene i drabantbyen nord for Buenos Aires etterforsker fortsatt omstendighetene rundt Maradonas dødsfall 25. november 2020.

Fotballegenden døde av et hjerteinfarkt, bare 60 år gammel. Han gikk bort noen uker etter en operasjon for å fjerne en blodpropp i hjernen.

Advokat Morla mener flere sider ved hvordan Maradona framsto da han besøkte fotballegenden sist, 16. november, virket alarmerende. Det argentinske fotballikonet skal ifølge Morla ha hatt en «merkelig, robotaktig stemme med høyt toneleie», som tidvis forsvant og kom tilbake.

Da Maradona døde var han flyttet til en privat adresse. Der ble han overvåket av en gruppe på sju helsearbeidere.

Disse arbeiderne har allerede forklart seg for påtalemakten, som vil ha klarhet i om Maradona ble utsatt for feilbehandling eller forsømt før han døde.

Maradona slet med en rekke helseplager, deriblant lever- og nyretrøbbel, hjertesvikt og problemer med både alkohol- og narkotikaavhengighet.

Kritiserer familien

- Jeg informerte alle om tilstanden til Diego. Jeg innså seinere at dette var på grunn av vannmengden i kroppen hans, uttaler Morla.

Les også: Ble tatt på senga av det psykologen sa: - Gråt og gråt

Morla sier det ikke var grunn til å flytte Argentina-legenden til en vanlig bolig, siden legene mente han måtte bli værende på sykehus.

Han antyder også at Maradona virket som han ble overlatt til seg selv av døtrene sine.

I august ble Maradonas to eldste døtre, Dalma og Gianinna, beskyldt for å trakassere Matias Morla via internett.