Ærlig talt, Håvard Bøkko!

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Procylcing.no griller Norges skøyteess om sykkel og Tour de France.

01.07.10 10:12

At skøyteløpere sykler mye er ingen hemmelighet. Vi har tidligere omtalt tre ganger norgesmester Reidar Borgersen her på procycling.no. Denne gangen er det hele Norges skøyteyndling, Håvard Bøkko, som står for tur. De som følger 23-år gamle Bøkko på Twitter vet at sykkel er noe han er interessert i.

- I hvilken grad følger du sykkelsporten, og når begynte du å følge den?

- Jeg følger med på alle de store etapperittene, og spesielt Touren. Så det blir en god del timer foran TV-en i løpet av sommeren. Jeg har vel fulgt med på Giroen og Touren i 7-8 år og fått med meg de fleste etappene.

- Bruker du sykkelen som alternativ trening? Hvor mye? Fordeler og ulemper ved å bruke den i din idrett?

- Jeg sykler ca. 400 mil på racer og 100 mil på offroad i løpet av et år. Det aller meste er rolig trening i Sone 1, men det blir også en del teskeldrag i motbakke. Fordelen med å bruke sykkel i skøytetreningen er at det er med på å bygge motor og fin restitusjonstrening etter harde lavarbeidsøkter. Vi skøyteløpere er ganske tunge i beina, noe som gjør at vi løper tyngre enn elefanter. Så da er det bedre å bruke sykkel, også for å minske muligheten for skader. I tillegg bruker vi mye av de samme musklene på sykkel som på skøyter.

- Fortell om ditt beste Tour de France-minne!

- Jeg var så heldig som fikk lov til å bli med TV2-teamet på to etapper i fjor. Det var rett og slett helt RÅTT! Første dagen var jeg i målområdet i Besancon, der Thor og Cavendish røyk uklar i spurten og Hincapie var noen fattige sekunder fra å havne i gult.

- Andre dagen satt Peter (Mueller) og jeg på i Dag Otto-bilen på etappen med målgang i Verbier. Den dagen gikk vi fritt rundt blant bussene og rytterne i startbyen, før vi kjørte hele etappen sammen med rytterne i bilen til Dag Otto. På toppen av Verbier gikk vi på den ene sykkelhelten etter den andre. Og om ikke det var nok ble de også photoshoot med podiums-jentene til slutt. En dag jeg ikke kommer til å glemme med det første med andre ord!

(Intervjuet fortsetter under bildet)

Foto: Privat (Privat)

- Hvem holder du som favoritt til å vinne Tour de France i 2010? Hvorfor?

- Jeg håper at Lance klarer å vinne. Det hadde vært kult at den gamle mannen tok rotta på Contador i (sannsynligvis) siste forsøk i Touren. Tror uansett det blir vanskelig å slå spanjolen, selv om det ser ut som at Lance er bedre forberedt i år enn i fjor.

- Hvilke forventninger har du til de norske rytterne?

- Jeg tror både Edvald, Thor og Kurt Asle kan vinne en etappe eller tre hver. Blir spennenes å se hvordan alle tre gjør det!

- Hvem er din favorittrytter i feltet?

- Utenom Lance, så er det George Hincapie som er favoritten. Det er en jeg unner å få noen dager i den gule trøya i år.

- Har du en annen sykkelrelatert historie du vil fortelle?

- Kommer ikke på noen i farten, men jeg vedder en tier på at jeg slår deg der hjemme i en spurt!

procycling.no takker Håvard for at han ville svare, ønsker han en god Tour de France og lykke til med sesongforberedelsene!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag