Mandag var det tusenvis av redde afghanere som flyktet mot den internasjonale flyplassen i byen, dagen etter at Taliban hadde inntatt hovedstaden i landet.

Bildene av kaoset som oppstod der gikk verden rundt. Flystripen var full av folk som desperat forsøkte å komme seg på fly på vei fra landet.

Flere mistet livet

Et fly fra det amerikanske luftforsvaret ble filmet i det det skulle til å ta av fra flyplassen. Hundrevis løp etter flyet og enkelte klamret seg til flyskroget.

Bilder fra da flyet hadde tatt av, viser at flere personer falt av flyet i luften, høyt over bakken.

Lokale medier har rapportert at minst to personer er bekreftet omkommet, og det amerikanske luftforsvaret har bekreftet at det ble funnet levninger i hjulrommet til flyet da det nødlandet i Qatar.

Les også: Kaos på flyplassen i Kabul - Taliban erklærer seier

Afghansk landslagsspiller

Det afghanske nyhetsbyrået Ariana skriver torsdag at en av de som omkom var Zaki Anwari. Det skriver spillerorganisasjonen FifPro og Reuters. 19-åringen spilte for det afghanske ungdomslandslaget.

– Våre største kondolanser går til familie, venner og hans lagkamerater. Den unge afghanske landslagsspilleren Zaki Anwari, rapporteres å ha mistet livet etter et fall fra et amerikansk fly ved flyplassen i Kabul mandag, skriver FifiPro på Twitter.

Afghanistans generaldirektorat for kroppsøving og idrett kommer også med sine kondolanser torsdag.

– Må han hvile i himmelen. Vi ber for familie, venner og idrettskolleger, heter det i uttalelsen.