Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Hendelsen skjedde på en T-banestasjon i den nederlandske hovedstaden like ved Johan Cruijff Arena rundt klokken 19:30, opplyser politiet i en uttalelse. Det er hjemmebanen til Ajax.

– Politiet har pågrepet 154 fotballfans denne kvelden for å ha sunget antisemittiske sanger i T-banen. Supporterne ble bedt om å slutte å synge flere ganger, sier politiet, som deretter tok affære.

Politiet har ikke navngitt fotballfanklubben, men Ajax spilte hjemme mot AZ Alkmaar lørdag. Ifølge det lokale mediet AT5 er de arresterte fra den aktuelle klubben. Kampen endte 0-0.

Ajax sine motstandere omtaler ofte klubben som «jødene». Det er en referanse til Amsterdams store jødiske befolkning som ble deportert til nazistiske konsentrasjonsleirer under andre verdenskrig. Det kallenavnet har imidlertid blitt brukt antisemittisk og støtende ved flere anledninger.

Flere jødiske styremedlemmer sitter også i Ajax sitt styre.

Myndighetene rundt nederlandsk fotball lovet i forrige måned å slå hardere ned på aggressive fotballfans i landet. Det skjedde etter at en Ajax-spiller ble skadd etter å ha blitt truffet av en lighter. Den ble kastet av en Feyenoord-fan.

(NTB)