DOHA (Nettavisen): Ghafouri er ikke en del av VM-troppen, men har spilt for landslaget tidligere. Han skal ha blitt arrestert av iransk sikkerhetspoliti. Grunnen er ifølge AFP at han skal ha spredd propaganda mot regimet.

35-åringen ble pågrepet etter en treningsøkt med klubben sin Foolad Khuzestan torsdag og anklaget for å ha «skadet omdømmet til landslaget og spredt propaganda mot staten», skriver nyhetsbyrået Fars.

Les også: Iran-spillernes handling før kampen skapte sterke reaksjoner

Nyhetsbyrået utdyper ikke hva Ghafouri skal ha gjort eller hvordan han angivelig skal ha spredt propaganda.

Også TV-kanalen Iran International opplyser at 35-åringen er pågrepet. Ifølge kanalen har Ghafouri åpenhjertig støttet demonstranter, spesielt folk i Kurdistan.

35-åringen har 28 landskamper for Iran.

I Iran har det vært store protester mot regimet siden den 22 år gamle kurdiske kvinnen Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt 16. september.

Det var knyttet til spenning til hvordan de iranske spillerne i VM ville forholde seg til nasjonalsangen under åpningskampen mot England.

Teksten, som hyller regimet og revolusjonen i 1979, ble spilt over anlegget på Khalifa International Stadium, uten at noen av spillerne fortrakk en mine. Markeringen har blitt hyllet i etterkant og ble blant annet markert av flere spillere som til daglig spiller i hjemlig liga.