SWANSEA - MANCHESTER CITY 2-3

Manchester City avanserte i FA-cupen etter å ha vunnet borte mot Swansea på usedvanlig dramatisk vis lørdag kveld.

Et omdiskutert straffespark ordnet 2-2 for Premier Leagues topplag tolv minutter før full tid. Innbytter Sergio Agüero satte, på en heldig måte, inn målet via stolpen og baksiden på beina til Swansea-keeper Kristoffer Nordfeldt.

Raheem Sterling kom også inn fra benken på stillingen 0-2, og det var den hurtige vingen som skaffet straffesparket knappe ti minutter etter Bernardo Silvas redusering til 1-2.

- Det er ikke i nærheten av straffe. En helt håpløs dommeravgjørelse, mente Viasat-kommentator Arnstein Friling skråsikkert da reprisene rullet på skjermene.

Det var kontakt mellom Swansea-stopper Cameron Carter-Vickers' legg og Sterling i situasjonen, men likevel mente flere at straffesparket var for billig.

- Det er feil. Han treffer ballen først, selv om det er et lite touch, tilføyde Vålerenga-trener Ronny Deila i Viasat-studioet etter kampslutt.

Dermed er Pep Guardiolas City fortsatt med i alle turneringer. Laget vant ligacuptittelen tidligere i år på straffer i finalen mot Chelsea. Ytterligere tre titler er oppnåelig i Premier League, FA-cupen og Champions League.

Flere kontroverser

Agüero misset litt etter den omdiskuterte straffen på en gigantsjanse. Det skjedde da han han dundret rett i beina på en liggende Nordfeldt. Argentineren fratok samtidig spissmakker Gabriel Jesus en sikker scoring på samme retur etter at sistnevntes heading ble stoppet av Swansea-målvakta.

Agüero skulle likevel bli matchvinner i det 88. spilleminuttet, med en treffsikker stupheading på et innlegg fra Bernardo Silva. Avslutningen gikk i garnet, men Citys superspiss befant seg i offsideposisjon.

- Det der er vel offside. Hadde vi hatt VAR her, så hadde det der vært offside, faktisk, bemerket Friling, da situasjonen ble vist på nytt.

Videdømming med VAR er foreløpig bare innført på Premier League-klubbenes hjemmearenaer.

Dermed ble Swansea trolig snytt for helt avgjørende korreksjoner som ville endret sluttresultatet, om ikke på straffen, så i alle fall på Manchester Citys vinnermål.

Celina-perle

Kvartfinalen på bortebane utviklet seg langt ifra sånn som manager Guardiola og gutta fra Manchesters lyseblå del hadde håpet på fra start.

I sentrum av begivenhetene var drammenseren Bersant Celina, Swanseas offensive midtbanespiller som i en årrekke tilhørte nettopp Manchester City.

Etter en knapp halvtime avsluttet nemlig norsk-kosovaren Celina en mønsterkontring med å plassere inn 2-0 for vertene, godt oppe i høyre hjørne bak Manchester City-keeper Ederson.

Celinas fulltreffer kom bare ni minutter etter at Matt Grimes hadde hamret den walisiske Championship-klubben i føringen fra straffemerket.

Straffen ble forårsaket av Fabian Delph som satte inn en mindre vellykket sklitakling mot Connor Roberts på det våte Liberty Stadium-gresset.

2-0 sto seg til sidebyttet, selv om Guardiolas noe reservepregede mannskap løftet seg noe i etterkant av vekkeren fra Celina. Roberts var involvert i også seinere i omgangen da han reddet et David Silva-forsøk på målstreken.

Likevel greide altså Manchester City å snu det til sin favør og er videre til semifinalene i FA-cupen.

Det er også Watford, takket være mål fra Étienne Capoue og Andre Gray i en 2-1-seier hjemme mot Crystal Palace tidligere på ettermiddagen. Innlånte Michy Batshuayi scoret for bortelaget.