Gå til sidens hovedinnhold

Agüero sendte City til topps

Manchester City jager seriegull, mens Sergio Agüero jakter toppscorertittelen.

MANCHESTER CITY - CRYSTAL PALACE 4-0:

Årets Premier League-sesong har bydd på noen store overraskelser.

Leicester, med sin andreplass midtveis i sesongen á poeng med Arsenal, er naturligvis laget som omtales med de største superlativene, og spissen Jamie Vardy har vært en åpenbaring.

Det har også spillere som Romelu Lukaku, Odion Ighalo og Riyad Mahrez vært.

Manchester City, og en spiller som Sergio Agüero, har blitt værende i bakgrunnen, og en skadeplaget Agüero har ikke scoret like mange mål som det var forventet av ham før sesongen.

Men lørdag viste både argentineren og City-laget at de mener alvor.

Sergio Agüero scoret to mål, og var bare en uegoistisk pasning unna et hat trick, da Crystal Palace ble knust 4-0 på lørdag.

- Agüero er tilbake

Det kan være helt avgjørende i kampen om Premier League-gullet, mener ekspertene i TV 2s fotballstudio.

- Kampen i dag er det beste som kunne skjedd Manchester City. De går opp og tar et saftig skritt for Arsenal i målforskjell, med fire mål og 4-0 på en dag der de ikke spiller fantastisk fotball, sier Asbjørn Slettemark, som er gjest i studioet, etter kampen.

- Men det viktige her er at Agüero er tilbake, legger han til.

Ekspert Petter Myhre er enig.

- Agüero begynner å ligne på seg selv. Det er viktig, sier han.

Keepertabbe

Crystal Palace åpnet riktignok uten respekt for de titteljagende vertene, og bare et drøyt minutt ut i kampen fikk midtstopper Damien Delaney sjansen til å gi gjestene en flying start.

Delaneys heading helt alene foran Hart ble imidlertid parert av sisteskansen, og City slapp unna skrekken.

Etter den første store muligheten roet kampen seg ned, og et hjemmelag som ikke imponerte trengte at noen tok ansvar. Det gjorde Fabian Delph.

Midtveis ut i første omgang trakk han med seg ballen framover på banen, og hamret løs fra nærmere 30 meter. Ballen gikk så vidt innom en Palace-spiller, men ikke nok til å unnskylde keeper Wayne Hennessey - som enkelt burde reddet skuddet.

- Hennessey, den burde du vel strengt tatt ta. Det er keepertabbe, konstaterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Nestentabbe av Hart

Like etterpå var det keeperkollega Joe Hart som holdt på å kløne det ordentlig til.

Han hadde nettopp reddet en heading etter hjørnespark, og skulle skyte ut ballen, men skjøt den rett i ryggen på Crystal Palaces James McArthur. Ballen havnet hos midtstopper Delaney, som skjøt utenfor det tomme målet.

Hart ropte etter frispark, men dommer Jonathan Moss pekte på femmeteren, og gjestene ville altså fått en rask utligning om Delaney hadde truffet innenfor stengene.

Agüero ganger to

Fem minutter før pause ble City-nervene ytterligere roet, da Sergio Agüero økte til 2-0.

Nok en gang var det et skudd fra distanse, og nok en gang gikk ballen via en Palace-spiller, og denne gangen var det en vanskeligere jobb for keeper Hennessey å stoppe skuddet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Crystal Palace gjorde et forsøk på å komme tilbake i kampen etter hvilen, men midtveis i andre omgang satte Agüero spikeren i kista med sin andre scoring for dagen.

City rullet vakkert opp, og fra høyrekanten spilte Kevin de Bruyne fram Agüero som kunne sette ballen i tomt nett.

Spikeren i kista

Det var Agüeros tiende seriemål for sesongen, og argentineren kunne gjort hat trick syv minutter før full tid, da han kom alene med keeper Hennessey, men uegoistisk sentret han til David Silva - som satte inn 4-0.

Manchester City topper dermed tabellen med 43 poeng. Det er like mange som Arsenal og Leicester, som møter henholdsvis Stoke borte på søndag og Aston Villa borte senere på lørdag.

Dermed kan City igjen bortvises til tredjeplassen på tabellen.

Men Sergio Agüero og hans lagkamerater har vist at de ikke vil gi seg i kampen om Premier League-tittelen med det første.

Kommentarer til denne saken