Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Agassi ut etter maratonkamp

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Andre Agassi lå under 0-2, men kom tilbake og vant 6-1 i fjerde sett. Det femte var det useedete Marat Safin som bestemte over. Agassi fikk sitt første tap på 27 kamper i Australian Open.

AGASSI - SAFIN 6-7, 6-7, 7-5, 6-1, 3-6: - Jeg har ikke ord for å beskrive hva jeg føler nå. Jeg kan knapt stå. Andre Agassi er en sinnsykt god spiller. Å slå ham - det er stort. Jeg aner ikke hvordan jeg klarte å slå ham i fem sett, sa Marat Safin - lykkelig og utslitt - etter den nesten fire timer lange semifinalen.

Andre Agassi hadde vunnet sine 26 siste kamper i Australian Open, noe som er rekord i denne Grand Slam-turneringen. Hadde han kommet til finalen og vunnet, ville han tangert den lengste vinnerrekken i en Grand Slam-turnering (bortsett fra Wimbledon).

Men Agassi, som har vunnet turneringen de tre siste gangene han har deltatt, får ikke spille mer i årets Australian Open.

Useedete Marat Safin vant kampen over fem sett. Etter nesten fire timers spill satte han matchballen utagbart langs den venstre grunnlinjen.

Safin vant de to første og meget jevne settene i tie-break, men tapte deretter de to neste. Det fjerde settet vant Andre Agassi hele 6-1, noe som ledet de fleste til å tro at amerikaneren nok en gang ville gå seirende av centrecourten.

Men Safin snudde kampen totalt, og tok raskt ledelsen 4-1 i femte sett. På stillingen 5-3 fikk han tre matchballer. Han trengte bare én.

Mark Edmondson (1976) er for øvrig den eneste useedete spilleren som noen gang har vunnet Australian Open.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!