Åge Hareide får ikke ny Danmark-kontrakt

FERDIG i 2020? Åge Hareide.

FERDIG i 2020? Åge Hareide. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Det ble bekreftet onsdag.

12.06.19 18:30

Det var danske BT som onsdag skrev at Åge Hareide hadde fått beskjed om at han ikke fikk fornyet kontrakt med Danmark når den nåværende avtalen løper ut i 2020.

Hareide skal ha fått vite om de nye planene tirsdag, skriver BT. Avisen hevder at nordmannen og hans assistent ikke var enige om timingen for dette.

Til VG forteller Hareide at han reagerer på hvordan dette har blitt løst av det danske fotballforbundet:

- Det er timingen jeg reagerer på, ingenting annet. Dette er fotballens mekanismer, jeg kjenner dem veldig godt, sier Hareide.

På spørsmål om hva han tenker å gjøre etter mesterskapet er han klar på at «alt er aktuelt» hva angår ny jobb. På direkte spørsmål om han kan ta over det norske landslaget, svarer han kontant:

- Ja.

65-åringen ledet det norske landslaget mellom 2003 og 2008. Han forlot jobben da Norge ikke maktet å kvalifisere seg til EM i Østerrike og Sveits. Han ble siden erstattet av Egil «Drillo» Olsen.

Tidligere denne uken fortalte Lars Lagerbäck til Nettavisen at han ikke forestiller seg å sitte videre som norsk landslagssjef etter sommeren 2020. Norges nåværende landslagstrener har kontrakt ut EM neste sommer.

- Jeg må titte meg i speilet og innse at jeg begynner bli ganske gammel. Jeg stenger ingen dører, men det er usannsynlig at jeg fortsetter etter forhåpentligvis neste sommer, sa svensken i forbindelse med Norges kamp mot Færøyene.

- Må tenke langsiktig

At Hareide ikke får fornyet kontrakt ble bekreftet på en pressekonferanse senere samme dag.

Peter Møller i det danske fotballforbundet kunne informere om at danskene ønsker et nytt trenerteam og en ny retning etter EM-sluttspillet neste år.

Både Hareide og hans assistent, John Dahl Thomassen, skal ha fått beskjed om dette, fortalte Møller videre på pressekonferansen.

- Vi har de riktige trenerne og det riktige laget for å komme oss til EM i 2020, men vi har også bestemt at vi må tenke langsiktig. Vi skal ha inn et nytt trenerteam, som skal videreutvikle det Åge og John har bygget opp, sier Møller ifølge dansk TV2.

- Vi skal ha en ny stil og en ny plan for dansk fotball etter 2020, sier han.

Kasper Hjulmand er mannen som overtar som landslagssjef etter Hareide. Det ble også bekreftet på pressekonferansen.

- Da jeg fikk denne muligheten var jeg ikke i tvil. Landslaget betyr mye for meg. Det å få denne muligheten betyr veldig mye for meg, sier Hjulmand.

En suksess

Hareide har vært dansk landslagssjef siden 2016, da han overtok etter Morten Olsen. Nordmannen ledet danskene i VM i 2018, der laget gikk til åttedelsfinale.

Han har også ledet danskene i 28 strake kamper uten tap, men får likevel ikke fortsette i jobben når kontrakten løper ut neste år.

Når det gjelder Hjulmand, så har han tidligere hatt treneransvaret i FC Nordsjælland. 47-åringen ble koblet med trenerjobben i Rosenborg i fjor høst.

Hjulmand har også vært trener i tyske Mainz 05.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.