Nettavisen skrev tidligere tirsdag at nordmannen var på plass i Sverige, og at det skulle avholdes møter gjennom dagen.

Like over klokken 17 tirsdag kveld ble det altså klart at Hareide gjør trener-comeback. I en pressekonferanse like etterpå sa han følgende om valget:

– Det er spesielt, jeg har hatt noen fantastiske år i denne foreningen. Jeg har fått andre forespørsler fra utlandet, men når Malmö ringte kjentes det annerledes. Folkene og fansen her har vært veldig bra for meg, sa Hareide om hvorfor han takket ja til akkurat denne rollen.

68-åringen forklarte at han fikk telefonen fra Malmö for to dager siden og at det har vært noen hektiske døgn, i forkant av signeringen tirsdag.

På spørsmål om hvorfor han valgte å tre ut av pensjonistrollen på nytt, svarte Hareide smilende:

– Jeg har like mange comeback som A-ha nå. Men neida, Malmö føles spesielt for meg.

Hareide tiltrer med umiddelbar virkning, opplyser klubben under pressekonferansen. De forklarer at de ikke har funnet en langsiktig løsning på trenersiden, og at de derfor ønsket Hareide inn for å lede laget ut sesongen.

Hareide har en meget høy stjerne i klubben etter suksessen i 2014-15. Da ble det seriegull i hans første sesong og lukrativt gruppespill i Champions League to år på rad.

Malmö sliter i Allsvenskan denne sesongen og ligger helt nede på 7.-plass med 34 poeng på 21 kamper. Per-Mathias Høgmos Häcken topper med 45 poeng.

Hareides navn ble brakt i spill kort tid etter at MFF kvittet seg med Milos Milojevic i sommer. Sistnevnte fikk sparken i klubben. Det ville ikke nordmannen snakke noe om tirsdag.

– Jeg er ikke interessert i å snakke om det, vi må bygge videre, sa Hareide om den saken.

MFF spiller torsdag hjemme mot Braga i europaligaen.