RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åge vant 1,1 mill i Las Vegas

Sist oppdatert:
Trønderen Åge Spets var både glad og skuffet etter sin fantastiske innsats i poker-VM i Las Vegas.

Les mer om poker her!

Siste sjanse: Meld på ditt drømmelag

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Den oslobosatte trønderen Åge Spets vant natt til fredag 1,1 millioner kroner i poker-VM i Las Vegas. Det var belønningen for en av de aller mest imponerende forestillingene i årets VM, sett med norske øyne.

Han dominerte bordet, og de fleste anså nordmannen som favoritt til å vinne. Slik gikk det ikke.

2.799 spillere var slått ut av VM-øvelsen $1.500 No Limit Hold ’Em før Åge Spets sa takk for seg og forlot turneringen på fjerdeplass.

Og det skjedde på den frykteligste av alle måter:

Han hadde et kongepar på hånden, hadde alle sjetongene på midten av bordet og fire av fem kort lå ute. Ett eneste kort gjenstod før han doblet seg. Bare to av de 44 kortene i dealerens hånd kunne ødelegge.

Den hjerteskjærende nieren kom som et sjokk på både Spets og hans norske fans. Bare noen minutter tidligere hadde han James Gorham i kne i en gigantisk pott. Spets hadde AK mot Gorhams KQ, og bare en dame kunne redde Gorhams eksistens i turneringen.

Selvfølgelig kom damen. Hun hindret Spets i å bli suveren chipleader.

- Det var jævlig skuffende å ha så utur på slutten. Jeg følte at jeg var den beste spilleren på bordet, sier den sympatiske trønderen til TV 2 Nettavisen.

- Hadde jeg vunnet den potten, hadde jeg vunnet turneringen, tror Spets.

Påstanden er ikke så arrogant som den kan virke ved første øyekast. De aller fleste som fulgte finalen fra tribuneplass var enige om at Spets var den beste spilleren på bordet.

Etter at Spets hadde fått summet seg, kom den ene dealeren bort til ham som en ren sympatigest. John Caine mente nemlig at Spets var ekstremt uheldig.

- Det var en utrolig rekke med uflaks han hadde. Jeg trodde han skulle vinne. Alle dealerne trodde at Åge skulle vinne, selv tidlig i finalen da han ikke hadde så mye chips, sier John Caine til TV 2 Nettavisen.

- Han fulgte veldig nøye med på alle spillerne rundt bordet, og spilte mer på motspillerne enn på kortene sine, mens de bare satt og ventet på perfekte kort. Jeg trodde virkelig han skulle vinne. Jeg føler med ham. Han var den beste spilleren på bordet, konstaterer Caine.

Den drøye millionen er naturligvis en god trøst for at det ikke ble VM-tittel. En annen trøst er at hovedøvelsen starter fredag. Der er førstepremien på rundt ti millioner dollar. Så det er kanskje like greit å spare flaksen til den turneringen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere