Gå til sidens hovedinnhold

Agent hevdet at Solskjær stoppet overgang: Nå rykker han ut med ny melding om United-profilen

Det har vært mye støy rundt 24-åringen etter at han ankom Manchester United. Mye takket være en frittalende agent.

Donny van de Beek ble hentet til Manchester United i fjor sommer og det var store forventninger til midtbanespilleren, etter at han hadde imponert i Ajax.

Sist sesong ble det imidlertid mindre spilletid enn ventet på nederlenderen og ryktene begynte å svirre om at 24-åringen ønsket seg vekk fra United.

En rekke eksperter tok også til orde for at van de Beek ikke kunne fortsette med benketilværelsen på Old Trafford og at han måtte vurdere framtiden om situasjonen ikke endret seg. Det bidro til å skape en del støy rundt nykommeren.

LES OGSÅ: Angel Di Maria med oppsiktsvekkende intervju om tiden i Manchester United

På overgangsvinduets siste dag onsdag, kom det rapporter om at Everton hadde gjort et forsøk på å hente 24-åringen på lån ut den inneværende sesongen. United-manager Ole Gunnar Solskjær skal imidlertid ha satt foten ned for en slik overgang.

Agenten reagerte

Det kan med andre ord se ut til at den norske manageren ser for seg at nederlenderen skal spille en rolle for United denne sesongen.

Van de Beeks agent, Guido Albers, har senere bekreftet at en overgang ble stoppet.

- I dag har jeg forsøkt å finne en ny klubb til Donny. Alle kjenner situasjonen. Vi har jobbet veldig hardt for å få det til, men Manchester United blokkerer alt. Det var stor interesse fra Italia, Tyskland og England, sa agenten ifølge Manchester Evening News.

LES OGSÅ: Ronaldo om overgangen til Manchester United: - Han spilte en stor rolle

Albers trakk videre fram at den siste tiden i United har været smertefull for hans klient og at den manglende spilletiden har kostet van de Beek plassen på landslaget.

- Vi får se

I en ny uttalelse om midtbanespillerens framtid torsdag kveld, modererer imidlertid agenten seg noen hakk og sier nå at 24-åringen er fornøyd med situasjonen, men påpeker igjen at midtbanespilleren trenger spilletid for å bli værende i United.

- Donny er veldig glad for at klubben viser tillit til ham. Forrige sesong var virkelig smertefull og han spilte lite. Han var klar for det, men vi aksepterer at det handler om valg og timing. Han signerte en seksårskontrakt, så han vil selvsagt spille, sier agenten nå, ifølge Manchester Evening News.

LES OGSÅ: Hevder Allegri er forbannet etter Juventus' Ronaldo-avgjørelse

- De siste par ukene har Donny vist at han er i form til sesongen og vist det klubben ønsker å se av ham. Så vi får se de neste månedene om United ønsker å bruke ham.

- Må finne annen løsning

Agenten sier videre at om Solskjær fortsetter å utelate den tidligere Ajax-profilen fra sin førsteellever i ukene og månedene som kommer, kan det bety slutten for van de Beek i Old Trafford-klubben, men akkurat nå er han ikke bekymret for det.

- Forhåpentligvis kommer de til å bruke ham, men hvis det ikke skjer, må vi finne en annen løsning. Jeg tror ikke det blir nødvendig, avslutter Albers.

LES OGSÅ: Billetter til Ronaldo-comebacket selges for sjokkpriser

24 år gamle van de Beek var på banen i totalt 36 kamper for United sist sesong. I Premier League fikk han totalt 19 kamper, men kun fire fra start.

Så langt denne sesongen har ikke nederlenderen vært i aksjon for klubben i løpet av de tre første kampene i Premier League.