RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ahonen imponerer

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Etter to fenomenale hopp leder Janne Ahonen hoppuka.

Gregor Schlierenzauer ledet sammenlagt før rennet, men nå er det finnen som leder an i sammenlagtkampen i hoppuka. De tre beste i sammendraget fortsetter å presse hverandre. Og nå er det Ahonen som er på offensiven. Morgenstern er ny toer i sammendraget 10,9 poeng bak Ahonen. Tom Hilde er jevn og ble nummer seks i et kvalitetsmessig godt renn i Bischofshofen.

I sammendraget ligger Tom Hilde fortsatt på fjerde plass

Bedre fokus
Etter at finnen hadde en dårlig sesong i fjor begynte han å fokusere på sommertreningen igjen. Det har gitt resultater for den sterke finnen.

Han vant sin 33. verdenscupseier og tok sin åttende seier i hoppuka. Nå kan han vinne sin femte hoppuke i morgen.

- Han viser han er den sterkeste mentalt, sier NRK-ekspert Espen Bredesen.

Ahonen vant klart over Morgenstern som ser ut til å bli hans argeste konkurrent i sammendraget. Sveitseren Simon Amman hoppet seg inn til 3. plass fra en 18. plass etter første omgang.

Etter et fantastisk hopp på 140 meter i treningsomgangen, fikk Anders Jacobsen et tilbakeslag i selve rennet. Dårlige forhold i begge omganger skal ha sin del av skylden for at han ikke klarte å følge opp.

Norske reaksjoner
Slik var reaksjonen da hopperne pratet med NRK etter hoppene i 2. omgang

Tom Hilde (6. plass)

- Jeg er ganske fornøyd med hoppet. sliter litt uti der, blir litt skeiv og taper mange meter på det. Mye jeg kan gjøre dette bedre og det liker jeg ikke.

Sigurd Pettersen (12. plass):

- Jeg tør å gi mer og mer gass. Det var ikke verdens reneste hopp, men det var mer trøkk og vilje. Jeg er fornøyd med dagen. Men jeg kjenner at jeg har vært forkjølet en uke og er sliten i beina.

Anders Bardal (19. plass:

- Jeg skal ikke skylde på forholdene. Jeg vet ikke engang hvordan vinden var. Og så er det litt av gamet med ulike forhold.

Anders Jacobsen (23. plass):

- Jeg skal ikke gi forholdene skylden. Nok en gang blir man litt ivrig, det er ikke lov. Men er man ikke i slag så skal du ikke få noen hjelp heller.

Bjørn Einar Romøren (24. plass)

- Jeg har i alle fall bevist at jeg er dårlig her og at jeg er dårlig i maraton skihopping. Vi får se hvor mye av de dårlige hoppene vi glemmer og hvor mye vi klarer å trøkke i bakken i morgen, sa Romøren etter en lag dag i bakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere