*Nettavisen* Sport.

Ajax-Johnsen om Ødegaard-ryktene: - Hadde vært veldig artig

AJAX: Dennis Johnsen er hittil eneste nordmann som er Ajax-eiendom. Martin Ødegaard kobles imidlertid til klubben. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Dennis Johnsen ønsker det norske vidunderbarnet mer enn velkommen til Ajax.

24.05.19 07:26

OSLO/TRONDHEIM (Nettavisen): Ødegaard har hatt en fantastisk sesong på utlån i Vitesse denne sesongen, og nylig markerte han seg da han noterte seg for én scoring og to målgivende pasninger og var banens store spiller da laget beseiret Groningen med 3-1.

LES OGSÅ: Ødegaard kobles til Bundesliga-klubb

Storspillet har gjort at han er blitt koblet til flere større klubber, og Ajax er en klubb som har blitt nevnt hyppig de siste månedene.

Den nederlandske journalisten Freek Jansen uttalte nylig til Nettavisen at Ajax ønsker å hente Ødegaard i sommer.

Da blir han i så fall lagkamerat med Dennis Johnsen. Begge de to er 1998-modeller, og gode kamerater utenfor banen.

- Han er en god kompis, så det hadde vært veldig artig om Martin kom til Ajax, sier Johnsen til Nettavisen mens han står og overværer Rosenborgs trening, en trening hvor blant andre også landslagsprofil Markus Henriksen deltok.

- Har du lagt inn noen gode ord til Ajax for ham?

- Nei, det har jeg ikke gjort. CV-en hans er ganske grei uansett, så jeg tror ikke han trenger min hjelp.

Klikk på bildet for å forstørre.

VITESSE: Martin Ødegaard har tidvis herjet for Vitesse denne sesongen. Nå kobles den norske unggutten til Ajax. Foto: Robin Van Lonkhuijsen/anp/afp (NTB scanpix)

Vil ha spilletid

Johnsen kom til den nederlandske storklubben i 2017, men tilbrakte siste del av denne sesongen på lån i Heerenveen. Han skal etter planen returnere til Amsterdam fra neste sesong, men har ikke noe imot at det blir tøffere kamp om plassene om det er Ødegaard som kommer inn portene på Johan Cruyff ArenA.

21-åringen har ferie etter å ha fullført sesongen i Nederland. Etter å ha slitt med å få spilletid på førstelaget til Ajax, gikk han i januar på utlån til Heerenveen - en klubb også Ødegaard har vært utlånt til tidligere.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Totalt 13 kamper ble fasiten for Johnsen i den nederlandske skøytebyen, og unggutten er innstilt på at det blir et nytt utlån fra høsten.

- Det er mulig det blir et nytt utlån, sier han og legger til at spilletid er det eneste som gjelder fra neste sesong.

- Hvis Ajax sier at det blir et nytt utlån, så blir det det. Jeg vil helst lånes ut, for målet mitt er å spille meg inn på A-laget til Ajax i løpet av kontraktsperioden, sier Johnsen som har kontrakt med klubben frem til 2021.

Overrasket i Champions League

Mens Johnsen har spilt fotball for Heerenveen denne våren, har hans lagkamerater i Ajax imponert stort i Champions League.

Laget hadde halvannen fot i finalen, men måtte se drømmen glippe da Lucas Moura sikret finalebilletten for Tottenham på overtid i Amsterdam.

Ajax-laget imponerte imidlertid stort i turneringen, og Johnsen er den første innrømme at det var stort å se laget fra sidelinjen.

- Det var veldig artig, og jeg unner alle gutta det. Jeg er jo kompiser med alle, og de er veldig stolte over å ha kommet så langt. Det er unggutter, så det er virkelig stort, forteller han.

Johnsen startet karrieren i Tiller, før han tok steget til Rosenborg i 2013 som juniorspiller. Allerede i 2015 ble han hentet til Heerenveen, men to år senere forlot han klubben til fordel for Jong Ajax.

Han tok steget opp på seniorlaget til Ajax i 2017, før han i januar 2019 ble utlånt tilbake til Heerenveen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.