Ifølge Ajax skyldes utestengelsen en dopingtest som var positiv for det vanndrivende stoffet furosemid. Det skal Onana ha fått i seg fordi han tok middelet Lasimac, som hans kone tidligere hadde fått utskrevet.

Den positive prøven ble levert utenfor konkurranse 30. oktober i fjor.

Uefa mener ifølge Ajax at Onana ikke hadde til hensikt å jukse, men påpeker at idrettsutøvere til enhver tid har ansvar for å sikre at ingen forbudte stoffer kommer inn i kroppen.

Onana er derfor utestengt fra all fotballaktivitet, både nasjonalt og internasjonalt, i ett år fra og med i dag. Samtidig varsler Ajax at avgjørelsen skal ankes inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

– Vi tar ettertrykkelig avstand fra prestasjonsfremmende midler og står åpenbart for en ren sport. Dette er et forferdelig tilbakeslag, både for André og for oss som klubb, sier Ajax-direktør Edwin van der Sar og fortsetter:

– Vi hadde håpet på en betinget suspensjon eller en mye kortere suspensjon enn disse tolv månedene, for dette var uten tvil ikke et forsøk på å styrke kroppen eller forbedre ytelsen hans.

(©NTB)