Gå til sidens hovedinnhold

Ajax raser mot Chelsea

Den nederlandske storklubben Ajax liker svært dårlig at Chelsea vil snappe opp to av klubbens største talenter.

Chelseas danske sportsdirektør Frank Arnesen skal ha gjort et forsøkt på å overtale Ajax' supertalenter John Goossens og Jeffrey Sarpong - begge 17 år - til Stamford Bridge.

Begge to viste klassespill i det nylig avsluttede U17-VM i Peru, hvor Nederland endte som nummer tre. Frank Arnesen skal ha benyttet seg av sine tette bånd til spillernes agent Søren Lerby i et forsøk på å hente de to juvelene til Chelsea.

Ajax raser mot Chelseas fremgangsmåter. Den nederlandske storklubben reagerer spesielt på at Chelsea ønsker å hente spillerne mens de fremdeles er for unge til å skrive profesjonell kontrakt med Ajax.

- Det som har skjedd, er bare helt vanvittig, raser Ajax-direktør Arie van Eijden til AD Sportswereld.

Han sier at Ajax vil gjøre sitt ytterste for å forhindre at Goossens og Sarpong forsvinner til de regjerende engelske ligamestrene.

- Vi gjør alt vi kan for å forhindre at det blir en avtale mellom Chelsea og spillerne. En skulle tro at agenter også skulle ta vare på klubber som Ajax' interesser. Vi har ikke mulighet til å skrive kontrakt med juniorer foreløpig, sier direktøren videre.

Arie van Eijden håper at spillerne selv og deres familie til slutt finner ut at det eneste riktige er å bli værende i Amsterdam.

I henhold til FIFAs regler kan imidlertid supertalentene John Goossens og Jeffrey Sarpong gå til Chelsea for 300.000 euro - tilsvarende 2,2 millioner kroner i utdanningskompenasjon.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her