*Nettavisen* Sport.

Ajer ble skotsk FA-cupmester med Celtic

SEIER: Celtic slo Hearts og ble skotsk FA-cupmester. Foto: Lee Smith (Reuters)

Stjerneskuddet Odsonne Edouard (21) ble tomålsscorer i finalen.

25.05.19 18:00

HEARTS - CELTIC 1-2:

Kristoffer Ajer (21) og Celtic ble lørdag skotsk FA-cupmester etter å ha slått Hearts 2-1 i finalen.

Hearts tok ledelsen ved Ryan Edwards tidlig i den andre omgangen, men to scoringen fra Odsonne Edouard sørget for at det ble de hvit-grønne som seiret. Norske Ajer spilte hele kampen for Celtic.

Celtic sikret dermed The Treble i Skottland etter å ha vunnet ligaen med ni poengs margin ned til erkerival Rangers og ligacupen tidligere i år.

Lørdagens triumf var klubbens 39 cuptittel totalt og Ajers sjette tittel siden han meldte overgang fra Start til Celtic i 2016. I den perioden har han også vært på utlån i Kilmarnock.

Hearts tok ledelsen

Celtic tok som forventet styringen fra start, men fikk ikke det enorme overtaket som mange kanskje hadde forventet. Glasgow-klubben fikk en god mulighet etter halvspilt omgang da spissen Edouard ble spilt fri, men avslutningen fra god posisjon ble stoppet av en heroisk blokkering.

Celtic kom også til flere gode innlegg, men klarte ikke å få uttelling.

Like etter pause var det i stedet Hearts som tok ledelsen. Et skudd endte inne i Celtic-boksen, en Hearts-spiller fikk flikket ballen videre og Ryan Edwards banket ballen i nettet til ellevill jubel fra de tilreisende supporterne fra Edinburgh.

Ajer forsøkte desperat å blokkere, men nådde akkurat ikke fram.

Det skulle ikke ta lang tid før Celtic slo tilbake. Snaue ti minutter senere gikk Edouard i bakken innenfor 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket, og fra 11 meter scoret spissen. Hearts-keeper Zdenek Zlamal var borti ballen, men klarte ikke å forhindre utligning.

Avgjorde

Glasgow-laget fortsatte å presse på for seiersmålet, men heller ikke Hearts var ufarlige. Noen minutter etter utligningen fikk de heade fritt etter et innlegg, men avslutningen ble for svak.

Åtte minutter før slutt var kampen snudd. Igjen var det Edouard som scoret. Tidligere RBK-spiller Mikael Lustig headet franskmannen fri, og alene med keeper var han kald og løftet ballen i nettet.

Lagenes møttes for øvrig også i ligaen for en uke siden. Da ble det samme utfall. I siste serierunde vant Celtic 2-1 hjemme i Glasgow.

Lørdagens kamp var sesongens siste for Ajer, som nå vender snuten mot Norge og EM-kvalifisering. Norge møter Romania og Færøyene i juni. Troppen til den samlingen tas ut til uken, og Ajer er etter all sannsynlighet med der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag