Gå til sidens hovedinnhold

Ajer forklarer hvorfor han reagerte på TV 2-spørsmål: - Overrasket over at det ble stilt

Da den norske midtstopperen ble intervjuet av TV-kanalen etter kampen mot Latvia ble han spurt om noe han ikke synes var passende.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge vant og fikk sine tre poeng i bortekampen mot Latvia i VM-kvalifiseringen lørdag.

Det norske laget skapte imidlertid en rekke sjanser og kunne fort ha vunnet mer. Mot slutten fikk blant annet innbytter Joshua King et par fete sjanser.

LES OGSÅ: Ståle Solbakken med tydelig melding om det Norge viste: - Det eneste jeg ikke var helt fornøyd med

Spesielt den andre, som kom langt inn i overtiden, var diger. Angrepsspilleren ble spilt opp på blank kasse, en tråkket på ballen i det han skulle trille den inn.

- Overrasket over spørsmålet

TV 2-ekspert Jesper Mathisen omtalte bommen som den største han noengang hadde sett av en norsk landslagsspiller og etter kampen fikk Kristoffer Ajer spørsmål om den aktuelle situasjonen med King av TV-kanalen. Det likte stopperen dårlig.

- Det har alltid fascinert meg hvordan dere koser dere når folk mislykkes. Men sånn er det vel i media, svarte Brentford-spilleren på spørsmålet til TV 2.

På en pressekonferanse mandag fikk Ajer ytterligere spørsmål om dette. Blant annet ble han spurt om han synes norsk presse generelt er for negative til landslaget. Midtstopperen viser til den han sa til TV 2 om det hele.

LES OGSÅ: Rekdals uttalelser om Ødegaard vakte oppsikt. Nå slår han tilbake: - Det er feil

- Jeg føler den setningen sier sitt. Jeg er litt vant med et mediekjør som er annerledes enn i Norge. Jeg føler de mislykkede historiene blir mer trukket fram i Norge, enn andre steder. Jeg ble overrasket over at det spørsmålet ble stilt, sier Ajer.

- Å fokusere på det etter en slik prestasjon føler jeg blir unødvendig. Han hadde sittet på benken i 85 minutter. Nå du kommer kald inn, kan slik skje, sier Ajer.

- Burde heller fokusere på det

Han forteller at verken King eller de andre spillerne la mye vekt på bommen.

- King er en fantastisk spiss, noe han har vist både for Norge og i Premier League over mange år. Da kan du ha en slik bom, forteller midtstopperen videre.

LES OGSÅ: Solbakkens tale før Latvia-kampen hylles: - En «Any Given Sunday»-speech

- En 2-0-seier over Latvia der vi gjør en profesjonell jobb og skaper masse sjanser. Media burde heller fokusere på det, mener Premier League-proffen.

Tirsdag skal Norge i aksjon mot Gibraltar i VM-kvalifiseringen. Norge har plukket fire poeng fra de to andre kvalikkampene i denne landslagsperioden og har ti poeng etter fem kamper i gruppa. Tyrkia topper med 11 poeng, mens Nederland også har ti.

Bortekamper mot både Nederland og Tyrkia gjenstår for Ståle Soilbakkens menn før gruppa er ferdigspilt og slik sett har Norge muligheter for å vinne gruppe G