Gå til sidens hovedinnhold

Ajer klar for Premier League - har signert for Brentford

Den norske landslagsstopperen bytter ut Celtic i Skottland med Brentford i England.

Den nyopprykkede Premier League-klubben bekrefter onsdag at Kristoffer Ajer er klar for klubben. Nordmannen er kjøpt fra skotske Celtic og fortsetter karrieren i engelsk fotball.

– Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Å spille i Premier League er noe jeg har drømt om lenge. Jeg gleder meg veldig, sier en henrykt Ajer til NTB.

Ajer har lenge vært tydelig på at han ønsker å flytte videre fra Celtic, der han har vært de siste fem sesongene. På landslagssamlingen i juni uttalte han at «noe skjer nok i sommer» og medga at det beste for alle parter er en overgang.

Brentford rykket opp til Premier League med seier over Swansea i opprykksfinalen fra mesterskapsserien i mai. De siste dagene har rapportene kommet oftere, og nå har Brentford betalt 164 millioner kroner for nordmannen, ifølge flere troverdige kilder.

– Jeg kom til London for fem dager siden. Der har jeg gjennomgått to medisinske tester, og så har vi ventet på at alle papirene mellom Celtic og Brentford skal gå i orden. Det er en lettelse å være klar og at alt endelig har gått i orden, sier den ferske England-proffen videre.

Ajer har skrevet under en femårskontrakt med Brentford.

– De har en veldig bra trener (Thomas Frank), og assistenttreneren har tidligere vært i FCK. Det kommer til å hjelpe meg mye. Spillergruppa er veldig god, så jeg ser bare positivt på dette.

23-åringen fra Rælingen har spilt 176 kamper for Celtic, og har 23 landskamper for Norge.

Ajer gjennomgikk den medisinske testen fredag og lørdag før han ble presentert.

– Jeg tror det er viktig for utviklingen min at jeg kommer meg til et høyere nivå. Jeg har aldri følt at jeg har utviklet meg vekk fra Celtic. Celtic er en enorm klubb som krever at du er på ditt beste hele tiden. Men jeg har lyst å se hvor langt jeg selv kan komme, og da tror jeg at jeg må spille i en bedre liga, uttalte Ajer tidligere i sommer.