RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksel: - Det gjør vondt hver gang

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
VM trolig over for det norske alpinesset.

Aksel Lund Svindal kjørte ned til en fjerdeplass i storslalåm under VM i Garmisch-Partenkirchen.

Nordmannen fikk totalt tiden 2.11.05. Etter å ha ledet etter første omgang, fikk ikke 28-åringen helt klaff som sistemann på toppen, og tapte en del tid i mellompartiet.

Amerikansk vinner
Det var amerikanske Ted Ligety som tok gullet. Ligety fikk tiden 2.10.56. Cyprien Richard fra Frankrike ble nummer to, mens Philipp Schoerghofer fra Østerrike tok bronse.

Av de øvrige norske deltakerne ble Kjetil Jansrud nummer fem, Leif Kristian Haugen nummer 16 og Truls Ove Karlsen nummer 25.

- Jeg kjører helt okay i andre omgang, men blir litt tung mot slutten av henget og får ikke den radiusen jeg vil, sier Kjeller-gutten til NRK.

- Ligety kjørte bedre meg i hvert fall. Han vinner fortjent, og han har også vært best i storslalåm i år, sier nordmannen.

Dropper trolig slalåm
Fredagens renn ble trolig også Lund Svindals siste under årets VM.

Nordmannen har slitt med et vondt kne siden utforkonkurransen i årets mesterskap, og innrømmer at han nå trenger hvile.

- Jeg har fått sjekket kneet en del ganger etter utforen, og det er ikke helt bra. Nå skal jeg ta en liten pause, så får vi se hvor lang tid det tar å få det under kontroll, sier han.

- Det er en hevelse i kneet, eller en hevelse i knokkelen, faktisk. Jeg kjenner det gjør vondt når jeg kjører, så vi får se hvordan det går de neste par dagene, sier 28-åringen.

Dermed må nordmannen trolig også ta til takke med kun ett gull under VM i Garmisch. Det kom i superkombinasjonen.

- Jeg samler ikke akkurat på fjerdeplasser, men jeg tror jeg aldri har blitt det tidligere. Jeg har vært nummer fem og seks flere ganger i store mesterskap, sier Svindal.

- Men jeg er veldig fornøyd med at jeg tok ett gull under årets VM. Og akkurat denne gangen her var det ikke ufortjent at jeg ble nummer fire, konkluderer han.

- Ikke god nok
Kjetil Jansrud lå som nummer ni etter første omgang, men som vanlig kjørte han seg kraftig opp i andre omgang.

- Målet var selvfølgelig medalje, men noen ganger så går det ikke, sier han til NRK.

- Jeg er rett og slett ikke god nok, og blir nummer fem, og det er langt unna pallen. Men jeg gjorde mitt beste, sier Jansrud.

I Likhet med Lund Svindal vurderer også Jansrud å droppe VM-slalåmen.

- Slalåm er vel der jeg har minst sjanse til å vinne, så jeg vurderer å hvile. Det er mange viktige renn som kommer nå mot slutten av sesongen, sier han.

Nettavisen fuglte fredagens storslalåm live:

8737

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere