Aksel: - Forfjamset!

Foto: (EPA/SCANPIX)

Aksel Lund Svindal trodde han hadde kjørt dårlig. Det ble bronse i VM-åpningen.

06.02.09 12:36

Aksel Lund Svindal ble verdensmester i både utfor og storslalåm i Åre for to år siden. Onsdag startet jakten på det første gullet i årets VM i Val d'Isère, på «mellomdisiplinen» super-G.

Gull ble det ikke, men Aksel Lund Svindal gjorde et meget bra løp fra startnummer 19 og tok bronse.

- Kjentes helt jævlig
Suverene Didier Cuche hadde han ingen sjanse på, men 26-åringen fra Kjeller kjørte inn til en foreløpig sølvplass, 1.02 bak sveitseren. Så kom italienske Peter Fill og dyttet nordmannen enda et hakk nedover.

Lund Svindal legger ikke skjul på at han er overrasket over at han kjemper i teten. For følelsen underveis var ikke god.

- Det kjentes helt jævlig, faktisk. Det så ikke så moro ut, sikkert, sa Lund Svindal til NRK umiddelbart etter løpet.

Mannefall
Han trives i utgangspunktet ikke veldig godt når underlaget blir for isete.

- Jeg var sikker på jeg la igjen masse tid der oppe, så jeg var overrasket da jeg kom i mål og så 2, det kjentes ikke sånn ut. Jeg er forfjamsa, jeg kom i mål og hadde en sinnssykt dårlig feeling, innrømmer Lund Svindal, som har hatt en variabel super-G-sesong før VM. Han vant i Beaver Creek før jul. Seieren fulgte han opp med en 28.-plass i Val Gardena. I VM-generalprøven i Kitzbühel var han igjen tilbake i storform, og ble kun slått av Klaus Kröll.

- Igjen viser Aksel hvor utrolig rå han er til å fokusere, og det er det som imponerer, oppsummerer landslagstrener Marius Arnesen.

Onsdagens bronse betyr at Aksel Lund Svindal nå har tatt medaljer i fire av fem disipliner i internasjonale mesterskap. Nå mangler bare slalåmmedaljen. Den kommer neppe i år.

For Kjetil Jansrud ble VM-åpningen ingen suksess. Han kom på innerski og falt, men heldigvis uten å skade seg. Lars Elton Myhre holdt seg på beina, men kjørte ut. De var ikke alene i ei løype som viste seg for tøff for svært mange.

Slakterens første
Onsdagens vinner Didier Cuche debuterte i verdenscupen allerede som 19-åring, og har vært i verdenstoppen i en årrekke. Likevel var triumfen 34-åringens aller første i et internasjonalt mesterskap.

Fra før har han en OL-bronse fra super-G-konkurransen i Nagano i 1998. I 2007 tok han bronse i storslalåm under VM i Åre.

Cuche går under navnet «Slakteren». Det skyldes først og fremst at foreldrene er slaktere, men også den brutale medfarten han har hatt underveis i alpinkarrieren.

Hele fire ganger har sveitseren vært ute med beinbrudd, i 1990, -93, -95 og -96.

- Jeg er overlykkelig. Det føles veldig godt, sier Didier Cuche til NRK.

Nettavisen fulgte super-G-rennet direkte!

7557

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag