*Nettavisen* Sport.

Aksel ble tatt av vinden

Foto: Armando Trovati (AP/Scanpix)

For selv med god kjøring endte Aksel Lund Svindal på 28.plass.

19.12.08 17:47

Val Gardena (NTB-Per-Kristian Eriksen): Aksel Lund Svindal kjørte så å si feilfritt i super-G-rennet i Val Gardena fredag, men lumsk vind gjorde at han endte helt nede på 28.-plassen.

Fem av de seks første på resultatlisten hadde de fem første startnumrene. Deretter begynte det å blåse, og da var løpet kjørt for de fleste favorittene.

Italieneren Werner Heel gikk til topps foran sveitseren Didier Defago og Patrick Järbyn fra Sverige som har slitt med skader de siste to sesongene.

Svindal var raskest på toppen og ledet ved den første mellomtiden, men så gikk det tyngre. Han var vel halvsekundet bak vinneren i mål.

– Det var et greit renn. Riktignok gjorde jeg en ørliten feil helt mot slutten, men ellers klaffet alt bra. Erik Guay sa at det var en lett trasé og at det gjeldt å sitte i utforstilling hele tiden, men i en så lett bakke blir det veldig sårbart for vind, sa Aksel Lund Svindal.

– Jeg kjente det kom noen vindkuler da jeg sto på start og ventet på at det skulle bli min tur, men da jeg selv kjørte, merket jeg ikke så mye til vinden, sa Svindal.

Kjedelig
– Det er klart det er kjedelig å ende så langt nede på resultatlisten, men det er lite jeg kan gjøre med det. Jeg vil tro at dette måtte bli veldig dårlig TV, særlig hvis ikke kommentatorene som sitter innendørs, var oppmerksomme på de spesielle vindforholdene, mente Svindal.

– Kjøringen i en så lett trasé som det er her i Val Gardena ser jo helt lik ut for alle, sa han.

Svindal merket at det gikk sakte, men det gjorde det for alle. Derfor håpet han at det var bra nok til å være med å kjempe helt i toppen, men slik var det altså ikke.

– Det er aldri er greit å kjøre sakte selv om forholdene kan variere som det gjorde i dag. Vi driver tross alt med en utendørsidrett, slo Svindal fast.

Ikke så usikker
Både Aksel Lund Svindal selv og den norske lagledelsen med landslagssjef Marius Arnesen i spissen, hadde håpet at rennet skulle bli en opptur for de norske etter et par heller svake utfortreninger. Slik gikk det ikke.

– Jeg så på analysen av treningskjøringen i utfor fra torsdag, der så jeg at jeg var nummer tre og fem i de partiene der det var svinger og bratt.

– Det betyr at servicemannen min og jeg har en jobb å gjøre med skiene før utforrennet søndag. Jeg må få skiene og utstyret til å gå raskere på flatene og i glipartiene i denne løypa, sa Svindal.

– Betyr det at den usikkerheten du snakket om etter treningen torsdag ikke er så utpreget lenger?

– Ja, mye av usikkerheten er borte nå, det er i hvert fall sikkert, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Han ligger fortsatt først i den totale verdenscupen, og han leder utforcupen. Det betyr at han starter med den røde trøya lørdag.

– At jeg starter i den røde trøya betyr at jeg må satse litt ekstra, sa Aksel Lund Svindal. Han har litt å leve opp til i lørdagens utfor, for det er 30 år siden Erik Håker vant Norges første verdenscupseier i utfor, og det skjedde nettopp i Val Gardena. (©NTB)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.