Gå til sidens hovedinnhold

- Aksel er et av mine idoler

Jens Byggmark ble hele Sveriges wonderboy over natten. I dag trollbandt han pressekorpset i VM-byen.

ÅRE (Nettavisen): Møterommet på Holiday Inn var fylt til randen av hele den internasjonale alpinpressen. Midt i alt oppstyret satt 21-åringen fra Tärnaby og gliste. Jens Byggmark er så ursvensk som det går an.

Håret er hvitt, tennene likeså og det formelig gnistrer av hans lyseblå øyne. Men rollen som ”Mr. Cool” tar han ikke på seg uten videre, den gir han heller over til sin norske kompis på World Cup-sirkuset.

- Aksel er et av mine idoler. Han er så cool. Jeg kommer godt overens med han. ”Han är en riktig lirare, riktigt skjön”, sier Jens Byggmark til Nettavisen - på en måte som ikke uten videre lar seg oversette til god norsk.

- Hva tror du om hans sjanser i VM?

- Jeg tror det går bra for Aksel. Han vant jo verdenscupavslutningen her også.

Råsterkt lag
Men om Norge fester all sin lit til Lund Svindal om dagen, har plutselig det svenske slalåmlandslaget alle mulige strenger å spille på. Byggmark bekreftet selv en fandenivoldsk VM-form, med dobbeltseier i Kitzbüel den 27. og 28. januar.

Markus Larsson (4 i slalåmcupen), Andre Myhrer (11), Martin Hansson (22), Anton Lahdenperä (27), Johan Brolenius (36), Oscar Andersson (41) og Martin Hargin (45) og Fredrik Nordh (51) er de øvrige medlemmene av verdens beste slalåmlandslag.

Nicklas Rainer er for tiden henvist til storslalomcupen og superkombinasjonen, fordi knivingen er så stor. Det er nesten så svenskene selv vurderer et østerriksk uttak om de fire VM-plassene i slalåm i fremtiden.

- Ja, det blir kanskje slik på sikt. Men foreløpig har en ikke muligheten til å kjøre egne slalåmtreninger under mesterskapene, slik østerrikerne gjør under utforuttaket sitt. Vi forsøkte derfor å teste ut alle i januar og stille opp i så mange World Cup-renn som mulig, forteller assistenttrener og pressetalsmann Fredrik Steinwall til Nettavisen.

Og det var mange som bestod den testen, men kun de fire sterkeste kortene i slalåmcupen får vise seg frem på hjemmebane i Åre lørdag 17. februar.

Gull – og kun det
Samtidig har forventningene blitt kjørt til himmels i den stolte slalåmnasjonen. Byggmark & co er over natten blitt fullblods arvtagere etter Ingemar Stenmarks herjinger for snart to tiår siden. Og Byggmark – en del av den knallsterke 85-generasjonen – har store forventninger til dette mesterskapet.

- Kravet til meg selv er at jeg skal gjøre det bra i VM, sier Byggmark.

- Og hva er bra for deg?

- Bra for meg er gull, hvis ikke vil jeg skamme meg.

Det er dermed duket for et realt gult og blått bikkjeslagsmål når VMs neste siste øvelse skal få sin avgjørelse.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai