RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksel fikk hjelp av sin tøffeste konkurrent

Foto: Samuel Kubani (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Didier Cuche stilte opp da Aksel Lund Svindal tok en av sine tøffeste avgjørelser som alpinist.

Aksel Lund Svindal vet han tar en sjanse når han bytter skimerke. Men to uker etter signeringen er romerikingen helt sikker på at valget er riktig, skriver rb.no.

- Jeg er enda sikrere på at jeg har gjort det riktige valget nå enn da jeg bestemte meg, sier Aksel Lund Svindal til nettutgaven til Romerikes Blad .

Det har snart gått tre uker siden han tok en av sine tøffeste avgjørelser som toppalpinist.

- På en måte var jeg den heldigste i verden siden jeg kunne velge mellom de to beste skimerkene i verden. Samtidig er det en tøff avgjørelse å bryte et samarbeid som du har vært fornøyd med i så mange år. Det enkleste og tryggeste valget ville vært å fortsette på Atomic, sier Lund Svindal.

Se video-intervju med Lund Svindal hos rb.no.

Skitester fra 06.00
Nå er 27-åringen glad for at han ikke valgte det tryggeste. Kommende sesong skal han kjøre på skiene til Atomics aller største konkurrent, Head.

- Jeg tror jeg trengte denne utfordringen. Det har gjort det langt mer inspirerende å forlenge sesongen med flere ukers skitesting, sier Kjeller-gutten.

Hver morgen siden 12. april har klokka stått på vekking grytidlig om morgenen. Fra 06-tida har han vært på ski. Øktene har vart i opptil seks-sju timer.

- Det hadde ikke vært like lett å gå løs på denne treningen hvis jeg hadde fortsatt på samme skimerke. Nå har jeg sett fram til hver eneste dag. I min karriere har jeg aldri tidligere lagt et så godt grunnlag på denne tiden av året, forteller Aksel.

Fikk viktig hjelp av Cuche
Romerikingen fikk kort frist av Atomic da han ba om å få teste Head-ski før han ga dem et svar.

- Jeg fikk tillatelse til å teste Head-ski, men de lot meg ikke teste dem opp mot Atomic-skiene jeg allerede hadde. Forståelig nok ønsket de også et raskt svar. De visste at usikkerhet kunne vippe tvilen i deres favør, sier Aksel.

Men slik ble det ikke, og det takker Aksel en av sine tøffeste konkurrenter.

- Didier Cuche var med da jeg testet skiene i Trysil. Dermed kunne jeg teste det nye utstyret mot en av de aller beste. Testene viste at skiene holdt i massevis, og derfor fikk jeg mye ut av uka i Trysil.

Den endelige avgjørelsen tok han først litt senere.

Gikk raskere
- Da vi var i Trysil kom jeg med noen ideer til en ny storslalåmski som Head aldri har laget. I Østerrike noen dager etterpå hadde de laget en modell av den skien. Det imponerte meg at de kunne handle så raskt. De viste meg at de har muligheter til å omstille seg raskt, og det er viktig.

Enda mer gledelig for Aksel var det å kjøre på det nye paret.

- De gikk raskere enn de skiene jeg hadde testet, røper Aksel.

Etter at avtalen med Head var underskrevet, har Aksel fått enda flere bekreftelser som han liker.

Jansrud ga bekreftelsen
- Da jeg bestemte meg for å bytte til Head, ville også Kjetil Jansrud teste. Han fikk lov til å teste Atomic og Head mot hverandre. Det viste at Head-skiene var raskest, og det var en veldig god bekreftelse for meg, sier han.

Også amerikaneren Ted Ligety har byttet til Head.

- Han testet den nye skimodellen, og den var bedre enn det han hadde i Rossignol. Jeg er glad for at en som Ligety skal kjøre på samme skimerke. Han er en moderne alpinist, og med han på laget kan vi ligge i forkant av utviklingen.

Selv overtar han flere av skiene til Marco Büchel som har lagt opp. Han overtar også servicemannen hans, Gudbrand Smith-Erichsen.

- Büchel hadde svært gode tider på flere glidpartier denne sesongen, blant annet i neste års VM-løype i Garmisch-Partenkirchen. I Gudbrand får jeg en mann med 20 års erfaring som servicemann, sier Aksel som nesten ikke kan vente på at den neste sesongen skal komme i gang. Men før det skjer, gjenstår både masse trening og testing.

Denne artikkelen er hentet fra RB.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere