Gå til sidens hovedinnhold

Aksel fronter alpinaksjon

- Dette går så det suser. Alle er med, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

Inspirert av John Arne Riises initiativ til å hjelpe jordskjelvofrene i Haiti, har alpinfolket begynt å mobilisere kraftig.

Sentralt i aksjonen står Aksel Lund Svindal. 27-åringen har allerede donert en kjøredress til Redd Barnas innsamlingsaksjon. Og etter lørdagens super G-renn i Kitzbühel ønsker samtlige utøvere selv å bidra ved å auksjonere bort sine starnummer til Røde Kors.

- Vi hadde et møte tidligere i uka. Dette er en sak alle ønsker å bidra til. Vi fant ut det beste var om alle donerte startnummeret etter morgendagens renn. Da er det ikke bare han som vinner og som får inn prispenger som bidrar, sier Lund Svindal til Nettavisen.

En god idé
Også den lokale arrangøren i Kitzbühel har sagt seg villig til å hjelpe. De betaler en viss sum per innleverte startnummer, som igjen skal auksjoneres bort til inntekt for Røde Kors.

- Hva er ditt startnummer verdt, tror du?

- Så mye som mulig. Vi får håpe at folk byr skikkelig.

- Hvordan ble du involvert i denne aksjonen?

- Jeg må innrømme at det føles litt fjernt fra den verdenen vi lever i. Det er vanskelig å forholde seg til ting som skjer i andre deler av verden, når vi er her. Folk spør meg: - Hvordan er formen? Traff du linja? Det er slike ting som står i fokus. Derfor tror jeg alle sliter litt med å forestille seg hvordan ofrene har det, så lenge man ikke er oppi det hele selv.

- Det tror jeg gjelder for alle mennesker, ikke bare oss her nede. Å samle inn penger på denne måten var en god idé, som mange synes er bra. Derfor ble det hele dratt i gang.

Redd Barna: - Fantastisk
Prosjektleder Anne Brude i Redd Barna visste ikke om den gledelige utviklingen i alpinfamilien da Nettavisen tok kontakt fredag kveld.

Les også: Gerrards fotballsko kan bli dine

- Det er helt fantastisk. Da har Aksel latt seg inspirere av arbeidet som gjøres her, og så har ideen forgreinet seg videre, sier Brude til Nettavisen.

- Hva betyr det for dere at idrettsstjernene engasjerer seg?

- Det betyr utrolig mye for oss, men spesielt betyr det mye for barna i Haiti. De er i en situasjon hvor de ikke har noen ting. Hovedmålet er å nå barn uten omsorgspersoner. Barn som er revet ut av hverdagen de er vant til. De har kanskje ikke noe sted og bo. De har kanskje ikke foreldre eller vet ikke hvor de er.

- Disse barna trenger stabilitet. Til syvende og sist handler dette om penger. Penger til å sette inn folk og det hjelpeapparatet som trengs. Det får vi nå.

Ettertraktet Gerrard-trøye
Allerede etter to timer var Steven Gerrards trøye verdt 5000 kroner. I tillegg kan man by på Thor Hushovds poengtrøye fra Tour de France og Petter Northugs ledertrøye fra Tour de Ski.

Alt fordi John Arne Riise fikk en god idé, og Redd Barna spant videre på utfordringen hans.

- Vi ble kontaktet av John Arne Riise tidligere denne uka. Han hadde spurt seg selv: - Hvordan kan jeg hjelpe? Så kom han på at han kunne spørre alle han kjenner om å bidra. Han har et ganske stort nettverk etter hvert.

- Han fortalte oss at ingen hittil har sagt nei, og at alle han kjenner ønsker å bidra. For oss i Redd Barna er det utrolig inspirerende at kjente personer bryr seg. Selv om vi, og det gjelder vel alle som bor i Norge, sitter i en posisjon hvor vi har det aller meste, så bryr folk seg virkelig om hverandre, sier Brude.

Ønsker du å by?Du finner nettauksjonen til inntekt for Redd Barna ved å trykke på denne linken!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden