*Nettavisen* Sport.

Aksel ga opp i monsterbakken

Foto: Reuters/Scanpix

Bommet på Hausbergkanten og ble knust av Didier Cuche.

22.01.11 16:03

Aksel Lund Svindal ble bare nummer 17 i utforrennet i Kitzbühel. Nordmannen var raskest på toppen, men bommet på den fryktede Hausbergkanten.

Da ga han opp.

- Da jeg bommet fullstendig på Hausbergkanten visste jeg at alt håp var ute for mitt vedkommende. Da mistet jeg nok hodet litt og ga opp, fortalte Aksel Lund Svindal til NTB etter nok et mislykket utforrenn.

Preget av stygg ulykke
Utforrennet i «Die Streif» var preget av torsdagens stygge ulykke, da Hans Grugger skadet seg stygt på trening.

Les saken: - Aksel orket ikke se på
Les saken: Lagt i kunstig koma

- Det er veldig små marginer, særlig i toppen og i bunn. Det er alltid små marginer i forhold til å kjøre ut, men her er det små marginer i forhold til at hvis du ikke klarer det, så har det store konsekvenser for da står du ofte ikke på beina, sa Lund Svindal til NRK før han satte utfor bakken.

Passiv kjøring av Aksel
Og publikum måtte flere ganger holde pusten. Seks løpere kjørte ut, men foreløpig har det ikke blitt meldt om store skader.

Lund Svindal holdt seg på beina, men klarte ikke å følge opp fredagens tredjeplass i super-G.

Les saken: Lund Svindal tilbake på pallen

Nordmannen kjørte bra på toppen av monsterbakken i Kitzbühel, men tapte hele veien til den suverene vinneren, sveitisike Didier Cuche.

- Det er med veldig blandende følelser jeg står her nå. Jeg gjorde et ærlig forsøk og klarte å psyke meg skikkelig opp da jeg sto på start, men jeg gjør litt for mye feil, og jeg gjør feilene altfor ofte i utfor, sa Svindal.

Jansrud blant de dårligste
28-åringen ble til slutt nummer 17, drøye 2,5 sekunder bak Cuche. Dermed klarte han ikke å følge opp fjorårets femteplass i samme trasse. Det er den eneste gangen Lund Svindal har vært blant de 15 beste i «Die Streif».

Kjetil Jansrud kom seg ned, også han, men tiden ble ikke all verden. Nesten fem sekunder var nordmannen bak Cuche, og endte på 38.-plassen.

Teller i kombinasjonen
Søndag kjøres slalåm i Kitzbühel. Rennet er en del av kombinasjonen, der også lørdagens utfor teller.

- Det er klart at mulighetene mine i kombinasjonen er svært begrenset etter dette utforrennet, men vi skal kjøre først, sa Lund Svindal etter å ha kjørt i verdens tøffeste utforløype.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag