Nordmannen startet VM i Garmisch-Partenkirchen med et til ham å være svakt super-G, hvor han til slutt også kjørte ut. Treningen før lørdagens utfor var imidlertid oppløftende, og 28-åringen satset alt han hadde i den sterkt kritiserte utforløypa.

Det var imidlertid ikke nok til å komme på pallen. Kanadieren Erik Guay leverte et strålende løp og ble verdensmester i utfor 2011.

Slo seg etter målgang
- Jeg synes Aksel gjorde en fantastisk innsats. Dette er det beste jeg har sett av han i utfor i år, sier NRKs ekspert Kjetil André Aamodt.

Etter at han kom i mål, knakk Kjeller-gutten utslitt sammen og kjørte inn i gjerdet med ryggen først. Han ble liggende i snøen og måtte få hjelp til å komme seg på beina igjen. Etterpå fortalte han at det var den ene skulderen, den som ble operert, som fikk den verste smellen.

Han var ikke den eneste som fikk juling i målområdet. Løypa sleit ut de fleste deltakerne.

- Det går ganske greit. Du får litt sjokk når det smeller sånn, men det kjennes som alt er rett. Det kjennes litt forslått, men greit. Jeg gjør en feil på sistehoppet og hopper altfor langt. Landingen kostet mye krefter. Det var vanskelig å stoppe da jeg kom i mål, forklarte Lund Svindal overfor NRK.

Imponerende av Guay
Aksel Lund Svindal var sammen med Lars Elton Myhre Norges eneste representanter i den isete og upopulære utforløypa i Garmisch-Partenkirchen.

Bare fem mann kom i mål på under to minutter. Erik Guay kjørte i mål på tiden 1.58,41. Didier Cuche fra Sveits var 32 hundredeler dårligere og endte på sølvplass, mens italieneren Christof Innerhofer stakk av med bronsemedaljen.

Verdensmester Erik Guay slet med å sette ord på følelsene da det ble klart at han hadde vunnet.

- Det har ikke gått opp for meg, for å være ærlig, sier Guay til NRK.

Endte på femteplass
Aksel Lund Svindal endte på femteplass med tiden 1.59,83. Han ble altså slått med 1,42 sekunder av verdensmesteren.

Lars Elton Myhre endte på 35.-plass.

Lund Svindal har tre VM-gull på merittlisten. Ett av disse kom i nettopp utfor, i Åre i Sverige i 2007. I det forrige verdensmesterskapet, som ble arrangert i Val d-Isere i Frankrike, endte Kjeller-gutten på ellevteplass i utforrennet.

8697