RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (NTB scanpix)

Aksel glemte én ting da han stengte hjemmesiden

Sist oppdatert:
- Jeg prøvde å være lur.

SOTSJI (Nettavisen): Nettavisen skrev nylig om Aksel Lund Svindal, som den siste uken er dratt inn i sponsortrøbbel rett før OL.

Bakgrunnen er at RedBull-produkter med bilde av Svindal fortsatt var i omløp bare dager før lekene skulle starte. Slik reklame er nemlig ikke lov under de olympiske leker.

I reglementet til IOC står det følgende:

«2.3 Andre sponsorer kan ikke benytte utøverne i reklame i OL-perioden: Andre sponsorer som har avtale med særforbund og/eller utøvere må stoppe all reklame og alle annonser med deltakende utøvere i OL-perioden».

- Kan bli fratatt medaljer
Selskapet tryglet derfor de mange kioskene, hotellene og serveringsstedene på mottakerlisten om å fjerne produktene.

«Dersom dette ikke blir gjort kan det i verste fall føre til at Aksel Lund Svindal blir fratatt eventuelle medaljer», skriver RedBull i en e-post til distributørene.

Aksel Lund Svindal forteller til Nettavisen at han har fått med seg saken.

- Jeg så det stod i avisen at jeg kunne bli disket, men tenkte at «det kommer ikke til å skje». Det er nok heller RedBull som eventuelt får en bot. Det går nok ikke utover meg, sier en avslappet Lund Svindal i formiddagssola i Sotsji.

- Men reglene er klare?

- Reglene er klare, men de er også klare på at når det ikke er jeg som har gjort det, kan de ikke diske meg. Da er det dem (RedBull) som er problemet. Hvis Nettavisens eiere lager en reklamekampanje med meg, som jeg ikke er klar over, kan ikke jeg få svi for det, argumenterer Lund Svindal.

Stengte hjemmesiden - glemte én ting
Han er nemlig fullstendig klar over de strenge reklamereglene utøverne er underlagt mens OL pågår.

Svindal valgte derfor å være på den sikre siden, og før lekene valgte han å stenge sin egen hjemmeside. Han skrev samtidig en hilsen til leserne og forklarte hvorfor siden ville være nede under OL.

Men også det bød på problemer.

- Jeg prøvde å være lur. Men så fant jeg ut at den hilsenen som var lagt ut heller ikke var lov, for jeg har ikke lov til å bruke OL-ringene. Man skal holde tunga jævlig rett i munnen. Nå skal jeg holde meg unna alt, for jeg har skjønt at det det er veldig mange gråsoner. Den var visst i grenseland, men det var ikke meningen, sier Lund Svindal smilende.

I reglementet står det nemlig følgende:

«Ingen kan utnytte rettigheter knyttet til OL eller til olympiske varemerker/logoer uten at det foreligger samtykke fra IOC eller NIF».

Søndag skal han heldigvis kun konsentrere seg om noe viktig, nemlig å komme raskest ned utforløypa i Sotsji.

MER OL-STOFF:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere