Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksel kjører på slitne ski

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
I mellomhenget fikk Aksel Lund Svindal (27) svaret han ønsket.

WHISTLER (Nettavisen): Med unntak av de fire kanadierne har konkurrentene måttet bruke den minimale tiden i utfortraseen i Whistler Mountain godt.

Onsdag ble en halv økt gjennomført. Torsdag en hel, men improvisert økt på grunn av dårlig sikt. Fredag ble gjennomkjøringen avlyst i sin helhet.

Dermed har alle utøvere fått sin ene rettmessige gjennomkjøring før lørdagens OL-utfor muligens går etter planen (noen, deriblant Lund Svindal, har også fått to).

Mesterlig mellomparti
Onsdag slet Aksel Lund Svindal voldsomt med overgangen fra den gamle snøen øverst i traseen til den våte vårsnøen i bunnen av bakken.

Torsdag noterte Kjeller-gutten 27. beste mellomtid på toppen, men fulgte deretter opp med et mesterlig mellomparti.

- Jeg gjør heller det enn å være jevnt over nummer sju. Da er det bedre å være helt på topp noen steder og litt bak andre plasser. Det var litt tåke på slutten av traseen som krøp opp og ned, derfor fikk vi vekslende beskjeder om hvor langt vi fikk lov å gi gass. Det gjør at de siste mellomtidene er vanskelige å lese, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

- Den øverste er jeg litt usikker på. Det eneste jeg noterte meg var at av de åtte som kjørte før pausen, hadde sju av dem Topp 8-tider. Når det er så mye vær er det noen deler av løypa som er vanskelige å lese.

Gammelt skipar
Kun Michael Walchofer kjørte bedre enn Lund Svindal mellom den første og andre mellomtiden. Det gir forventninger foran lørdagens fartsfest i Whistler-fjellene.

- Den andre mellomtiden var det stykket i løypa jeg følte gikk bra. Jeg får prøve å plukke fram den følelsen i løpet.

Romerikingen har også funnet ut skiparet han håper å kunne blande seg inn i medaljekampen på. Lund Svindal måtte grave langt ned i bunken for å finne nettopp det paret.

- Det er et par som er et eller to år gammelt. Jeg var nødt til å finne et par som var slitt ned for å takle forholdene her, avslører Lund Svindal.

Lørdag får vi – forhåpentligvis – svaret på hvor godt han er truffet.

PS! Ettersom fredagens trening ble avlyst er Aksel Lund Svindal på plass under åpningsseremonien i Vancouver natt til lørdag (norsk tid).

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!