Gå til sidens hovedinnhold

Aksel kjørte ut

Norges beste alpinist merket at leggen fortsatt var vond.

Aksel Lund Svindal lå på en 6.-plass etter første omgang av storslalåm-rennet i østerrikske Sölden. Men til tross for en brukbart utgangspunkt, skulle det ikke bli noen jubeldag for Norges desidert beste alpinist.

Midtveis i traseen i andre omgang kjørte nemlig nordmannen ut. Dermed var løpet over for Svindal.

Kjetil Jansrud kjørte en glimrende annenomgang, og sikret seg en plass blant de ti beste. Jansrud lå som nummer 11 etter første omgang, men avanserte opp til en 6.-plass.

Kjente skaden
Til tross for at Lund Svindal hadde slitt med en vond legg i forkant av løpet, valgte han likevel å stille til start søndag, og leverte altså hederlig innsats i første gjennomkjøring. Men i andre omgang fikk Svindal tilbake smertene, og mener det var grunnen til at han kjørte ut.

- Jeg merket at det gjorde veldig vondt i leggen med en gang jeg staket ut fra boksen i finaleomgangen, og det var det som gjorde at jeg kjørte ut, sier han til NTB

- Det blir nye behandlinger nå, men hvordan behandlingen blir lagt opp aner jeg ikke. Først må jeg snakke med det medisinske personellet, og det har jeg ikke rukket ennå.

Sveitsisk seierherre
Sveitsiske Didier Cuche vant konkurransen i Sölden, etter også å ha ledet etter første omgang. Amerikanske Ted Ligety ble nummer to, mens Carlo Janko ble nummer tre.

Kjetil Jansrud endte opp 1,82 sekunder bak vinneren.

Truls Ove Karlsen kjørte seg ned en plass i andre omgang, og ble nummer 19, mens debutanten Leif Kristian Karlsen måtte ta til takke med en 26.-plass.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken