*Nettavisen* Sport.

Aksel Lund Svindal gir ut selvbiografi

GIR UT BOK: Aksel Lund Svindal. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Ble offentliggjort torsdag.

Aksel Lund Svindal annonserte torsdag at han kommer med bok til høsten.

Ifølge en pressemelding heter det at Svindal for første gang skal fortelle sin personlige historie, og om prinsippene han alltid har jobbet etter som både idrettsutøver og forretningsmann.

- Jeg har ofte tenkt at selvbiografier bør skrives av de som har levd et langt liv, men underveis har jeg fått troa på at metodene jeg har brukt både for å håndtere motgang og maksimere medgang både i idretts- og forretningslivet kan ha verdi for andre, sier Aksel Lund Svindal om boken i en pressemelding.

- Arbeidet med denne boka har latt meg evaluere og gjenoppleve mye fra livet mitt. Det har til tider vært en tøff prosess, men jeg ville ikke vært den foruten, sier han.

Selvbiografien med arbeidstittelen «Større enn meg» blir til i samarbeid med Torbjørn Ekelund. Ekelund er forfatter og redaktør i Harvest Magazine.

Redaktør Ingrid Eia Ryvarden tror boken vil treffe bredt.

- Jeg skjønte at vi hadde en bok med relevans langt utover alpinmiljøet, da Aksel begynte å omorganisere kjøkkenet på forlaget fordi han mente vi ville spare masse tid på å ha bestikket nærmere lunsjbordet. Han har jaktet de mest optimale løsningene hele livet og er besatt av å få maksimalt ut av alle muligheter, sier Ryvarden

Bokprosjektet blir også Petter Stordalens debut i forleggerrollen.

- Jeg har fulgt Aksel gjennom hele karrieren og har hatt et sterkt ønske om at vi skulle gi ut denne boken, ikke minst fordi jeg har en del spørsmål jeg har ønsket svar på selv. Jeg pleier vanligvis ikke å blande meg inn i det daglige forlagsarbeidet, men Aksels liv rommer så mye mer enn det folk har blitt kjent med hittil, som alle kan lære av. Dette blir historien om et ekstraordinært liv hvor det umulige var mulig, hver hundredel telte og et feilskjær kunne koste deg karrieren, sier Stordalen om prosjektet.

Aksel Lund Svindal er kåret til Norges mest populære idrettsutøver, og har gjennom en lang alpinkarriere vunnet 36 verdenscupseire, fem VM- og to OL-gull.

Han satte karrierepunktum nå i vinter, etter en karriere med mange oppturer og nedturer. Svindal har blant annet slitt mye med skader.

- Da han var 18 år, bestemte han seg for å være sin egen manager og forhandle alle kontrakter selv. Det har åpenbart gjort ham til en skarp observatør av menneskene rundt seg. Dette blir en fartsfylt og uvanlig inspirerende biografi med stor overføringsverdi til nær sagt alle andre områder av livet. Jeg er fascinert av hvor mye motstand et menneske kan tåle ­– og likevel bli best i verden, sier Ryvarden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag