*Nettavisen* Sport.

Aksel Lund Svindal knallhardt ut mot media etter bokdebut

KRITISK: Aksel Lund Svindal er kritisk til medienes dekning av hans nyeste selvbiografi.

KRITISK: Aksel Lund Svindal er kritisk til medienes dekning av hans nyeste selvbiografi. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP)

Alpinkongen Aksel Lund Svindal går knallhardt ut mot norske mediers vinklinger av hans nye bok.

04.11.19 10:10

Mandag går Svindal nemlig ut på Facebook og kritiserer flere aviser for tabloidisering av historiene i boken hans, «Større enn meg».

Selvbiografien fant bokhyllene i starten av november, men det er fokuset i etterkant som får 36-åringen til å reagere.

«Rett skal være rett. Jeg trodde faktisk jeg hadde skrevet en bok blottet for muligheter for store overskrifter og konflikter gjennom oppslag i media. Mulig det var naivt eller at jeg er ute av trening etter at jeg la skiene på hylla, men rett skal være rett», skriver Svindal i et innlegg.

Les hele Facebook-innlegget nederst i saken!

Les også: Svindal legger press på Kristoffersen: – Han er best posisjonert

- Sjekk deres eget arkiv

Den tidligere alpinisten går blant annet hardt ut mot overskrifter som «Langer ut mot Skiforbundet», etter at han selv hyller og dedikerer boka til alpinlandslaget.

«Har de virkelig lest en bok som jeg dedikerer til alpinlandslaget, for så å mene at ”Langer ut mot Skiforbundet” er en passende overskrift for å beskrive innholdet?», spør han seg.

Et annet eksempel Svindal drar fram, er rettsaken til Henrik Kristoffersen mot Norges Skiforbund. Landslagskameraten saksøkte som kjent skiforbundet for å ha blitt nektet å kjøre med RedBull-logo på hjelmen.

36-åringen skriver at overskriften «Sviktet Henrik og lagkameratene» gjorde han nysgjerrig, i og med at han selv var enig i Kristoffersens prinsipper, men er og har alltid vært uenig i at det var riktig å saksøke.

Videre mener Svindal at kritikken må rettes mot Det internasjonale skiforbundet i stedet, da det er prinsipper i FIS' regelverk som hindrer sponsoravtalen.

«Og apropos ”Sviktet Henrik”. Til alle journalister, når dere skriver at ”Aksel Lund Svindal stakk hodet i sanden og holdt kjeft”, da bør dere kanskje først sjekke deres eget arkiv og artikler publisert 28. november, 2018 – for under ett år siden».

Den handler om nettopp dette. At jeg støtter Henrik i at det er noen prinsipper som er feil, men at jeg mener det er FIS som må kontaktes dersom han har en sak han vil fremme», skriver Svindal.

Tar til etterretning

Avslutningsvis tar den dobbelt olympiske mesteren også innover seg medienes beskrivelse av «Kristoffersen-saken».

«Når det gjelder at dere mener jeg har ”sviktet” lagkameratene mine, det skal jeg ta det til etterretning. Dersom noen leser boka og tviler på om jeg elsker Alpinlandslaget, da har jeg uttalt meg klønete. Jeg er helt trygg på at det kommer godt frem for de som tar seg tid til å lese hele boka», skriver han.

Svindal la opp som profesjonell alpinist i januar 2019.

Fakta

Aksel Lund Svindals Facebook-innlegg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag