*Nettavisen* Sport.

Aksels nye staver

Aksel Lund Svindal tar et spesialdesignet stavsprang tilbake til 80-tallet.

22.10.10 14:45

- Dette er jo fargene som herjet i alpinbakkene da jeg begynte å stå på ski på slutten av 80-tallet, sier Aksel Lund Svindal og kikker på sine nye fargerike staver.

I helgens sesongåpning i østerrikske Sölden, skal Aksel Lund Svindal for første gang kjøre med noen nye staver fra Swix som er spesiallaget for ham.

Fem farger
Fem unike stavsett er laget i fagene signalgul, lysegrønn, lys og mørk oransje rosa, og stavene skal brukes i fem utvalgte renn denne sesongen - i Sölden, Wengen, Kitzbühel, under VM i Garmisch-Partenkirchen og i Kvitfjell.

De ulike skistavene vil ha Aksels egen signatur, og høyre og venstre stavene vil også komme med ulikt design.

- Jeg har selv valgt rekkefølgen på når jeg skal bruke stavene, og den rosa godbiten kjører jeg med i verdenscupavslutningen i Kvitfjell, forteller Aksel Lund Svindal.

Favoritt
Lund Svindal sesongdebuterer i verdenscupen med storslalåm søndag. Nordmannen vant verdenscupen sammenlagt i fjor, med minimale to poengs margin til østerrikeren Benjamin Raich.

Han er også favoritt til å vinne verdenscupen i år sammen med sveitseren Carlo Janka.

Vinn stavene
Etter at de er brukt kan stavene bli dine. Sponsor og utstyrsleverandøren Swix vil arrangere konkurranser der brukerne av produsentens Facebook-side kan vinne stavene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.