RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksels superski ubrukelige

(FOTO: EPA/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nye regler gjør at Aksel Lund Svindal må vrake hele skiparken.

GARDERMOEN (Nettavisen): Det snakkes ofte om skiene i langrenn. Ikke like ofte i alpint. Men Aksel Lund Svindal hadde verken vunnet VM-gull eller verdenscupen om skiparken ikke var minst like god som konkurrentenes.

Les også: Se, her flørter Aksel

Nå gjør nye regler at han må kassere samtlige par han har benyttet på veien mot de mange triumfene denne vinteren.

Testing under NM
- De skiene har jeg brukt for siste gang. Under NM på Bjorli denne uka bruker jeg bare nye par. Mesterskapet blir viktig med tanke på å finne nye ski til neste sesong, sier Lund Svindal til Nettavisen.

De nye reglene består kort fortalt i at skiene må være bredere enn i år. Dette gjelder i samtlige disipliner. Bindingen må dessuten stå lavere i forhold til snøen. Det betyr at plata som bindingene er festet på, må bli tynnere.

Selv om det innebærer en vår, sommer og høst med mer skitesting enn normalt, tror ikke Lund Svindal regelendringen taler i hans disfavør.

Ingen ulempe
- Det vil nok heller gå utover de letteste utøverne. Og hvis det er en ulempe for dem, så kan du vel si at det er en fordel for meg, konstaterer 24-åringen fra Kjeller – som selv er blant de største alpinistene i verdenscupsirkuset.

Den største utfordringen blir å få bygd opp en slagkraftig skipark til fartsdisiplinene.

- Utfor- og super-G-ski må man kjøre ganske mange runder på før gliden blir optimal. De må kjøres inn, forklarer Aksel Lund Svindal.

NM på Bjorli starter torsdag – med Aksel Lund Svindal som favoritt på splitter nye ski.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere