RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktivister fiket til Ivan Basso

Foto: Tim De Waele (tdwsport / Ivan Basso)
Sist oppdatert:
Liquigas-rytteren svarte med pressemelding.

En rekke toppsyklister er for tiden opptatt med å sykle etapperittet Giro di Padania (eller Po-dalen rundt), nord i Italia.

Det gjør man åpenbart ikke helt uten risiko.

Politiske krefter i regionen ønsker nemlig å løsrive seg fra den italienske stat. Det har medført et hett, politisk klima. Partiet Lega Nord (den nordre liga) ønsker seg løsrivelse, og har samtidig tette bånd til rittarrangøren.

Ville blokkere hovedfeltet
Da rytterne inntok løypetraseen under den første etappen, hadde demonstranter fra kommunistpartiet Rifondazione og fagorganisasjonen CGIL – Lega Nords politiske motstandere – tatt oppstilling i startområdet.

Arrangøren hadde allerede endret på ruten for å gjøre det vanskeligere for aksjonistene.

Ved passering Mondovi dukket imidlertid en ny folkeansamling opp. Bruddet med Federico Rocchetti, Simone Campagnaro og Pawel Bernas fikk slippe igjennom, med hovedfeltet ble forsøkt stanset.

Det gikk så langt at etappevinner Sacha Modolo og tidligere Giro d’Italia-vinner Ivan Basso gikk sammen og forfattet en pressemelding, som siden ble publisert på arrangørens hjemmeside.

- Vi er syklister og vi har kommet hit for å kjøre dette løpet. Vi ber tilskuerne la oss gjøre dette, står det å lese i skrivet.

Fiket til stjernene
Flere ryttere ble angivelig fiket til under tirsdagens etappe.

- Vi ble forulempet og noen klappet til oss.

- Vi finner denne oppførselen uakseptabel. Vi er idrettsutøvere, vi trener hardt og vi gjør det hver dag så vi kan være i stand til å konkurrere på dette nivået. Vi aksepterer ikke at arbeidet vi nedlegger er uten nytteverdi, heter det i meldingen som er underskrevet av nevnte Modolo og Basso ifølge nyhetsbyrået AFP.

Colnago-CSF-rytteren vant den første etappen av rittet, mens Elia Vivani vant etappe nummer to.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere