*Nettavisen* Sport.

Al-Habsi til England

Ali Al-Habsi regner med å skrive kontrakt med en engelsk klubb i løpet av juli.

23.06.05 07:37

KRINGSJÅ (TV 2 Nettavisen): Lyns omanske landslagskeeper Ali Al-Habsi er inne i sitt siste kontraktsår, og har fra 1. juli lov til å forhandle med nye klubber. Både Bolton og Manchester City har vist interesse for 23-åringen tidligere.

Hvem som er interessert nå, vil ikke Al-Habsi kommentere.

Men:

- Jeg tror det vil skje noe snart. Jeg har tilbud fra to klubber i England. Jeg tror jeg blir enig med en av dem i juli. Og jeg blir veldig glad hvis Lyn også blir enig med den klubben, forteller Al-Habsi til TV 2 Nettavisen.

Vil beholde Al-Habsi
Han er imidlertid usikker på om Lyn kommer til å selge ham i sommer. Med god grunn.

- Jeg håper vi har Ali her ut sesongen, sier trener Henning Berg.

- Hvis vi ikke får den betalingen vi mener han er verdt, vil vi beholde ham. Han har stor verdi for oss som spiller. Det er bedre å la ham spille ut sesongen og så gå gratis, enn å selge ham billig nå, forklarer sportsdirektør Morgan Andersen.

Han mener at Ali Al-Habsi vil bety flere poeng for Lyn i eliteserien. Lyn har lenge forsøkt å få Al-Habsi til å signere en ny kontrakt, men har nå gitt opp håpet og innser at omaneren forsvinner i 2005.

- Jeg har hatt det og har det veldig bra i Lyn. Jeg vet ikke om Lyn vil la meg gå. Men det er ikke noe problem for meg å være her i noen måneder til, sier Al-Habsi.

Keeperjakt
Hvis 23-åringen skulle bli solgt, vil Lyn ifølge Andersen starte jakten på en erstatter, selv om oslolaget har Nuno Marques og Johan Dahlin i bakhånd. Også Marques er bosmanspiller etter sesongen, og går en usikker framtid i møte.

- Vi har sett på flere keepere, men de må være i nærheten av Alis nivå, forteller Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen. Ifølge sportsdirektøren har tilbudene som så langt har kommet på Al-Habsi, vært så lave at Lyn ville fått problemer med å finne en fullgod erstatter i samme prisklasse.

Lyn er for øvrig også på utkikk etter en angriper og en midtbanespiller, ettersom nigerianerne John Obi Mikel, Chinedu Obasi Ogbuke, Emmanuel Sarki og Ezekiel Bala ikke ser ut til å returnere til Oslo med det første.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.