Jens Voigt har blitt 40 år. I den alderen har de fleste lagt opp, eller i alle fall forfalt mye. Det er ikke tilfelle med tyskeren.

Fredag satt RadioShack-rytteren i det avgjørende bruddet. Feltet feilberegnet og klarte aldri å ta igjen Luis Leon Sanchez og Jens Voigt, de to sterkeste i bruddet.

Duoen holdt sammen til mål, og etappen endte i spurt. Der var spanjolen så vidt raskere enn veteranen. Likevel var ikke Voigt veldig skuffet etter målgang.

Kan fortsatt
- Jeg kan ikke være skuffet, sier Voigt til lagets hjemmeside.

- Å kjøre av gårde med seks eller syv sterke ryttere, sitte sammen med Sanchez da han angrep i den siste bakken og klare å utfordre han på slutten, var bra. Han var bare litt sterkere enn meg, og han slo meg rettferdig. Kanskje hadde han litt mindre press på seg, eller så var det kanskje fordi han er yngre enn meg. Kanskje må jeg innrømme at alderen utgjør en forskjell.

Fredagens etappe var første gang bruddet gikk inn i årets Paris-Nice. Det var ingen overraskelse for rutinerte Voigt.

- Jeg visste at dagens (fredag) og morgendagens etappe var gode etapper for brudd. Selvfølgelig ville det vært prikken over i-en å vinne. Men det var ingen triks, han var bare bedre enn meg og det er slik det er i sykling. Jeg var fornøyd med min prestasjon, men jeg var enda mer fornøyd med at jeg fortsatt vet hvordan jeg gjør det. Jeg kan fortsatt se en situasjon og forstå når det riktige angrepet går.

Tenker som en junior
Sportsdirektør Johan Bruyneel hyllet Voigt etter etappen.

- Veldig nærme! Vi viste det ville bli vanskelig da han var der med Sanchez fordi han er litt raskere, men man vet aldri på slutten av en så lang dag, sier belgieren.

- Vi trodde på det helt til slutten. Det er veldig imponerende at en på 40 år klarer å være så motivert på starten av etappen og så klare å holde unna for feltet. Han klager aldri, er alltid supermotivert og kjører for å vinne. Jeg mener at mange unge ryttere kan lære av han. Alderen hans er ikke noe problem, han tenker som en junior, skryter Bruyneel.