Gå til sidens hovedinnhold

- Aldri sett en bedre spiller

Men Abdisalam Ibrahim fikk kjeft på første trening.

Søndag fikk den 18 år gamle nordmannen, Abdisalam Ibrahim, debuten sin for Manchester City. Stortalentet spilte hele kampen da Premier League-laget slo Scunthorpe 4-2 på bortebane i FA-cupen.

Frode Grodås er ikke overrasket.

For sent på første trening
Landslagets keepertrener var nemlig Ibrahims trener på Fjellhammer i to år rett før stortalentet forlot Norge. Grodås husker midtbanespilleren godt.

- Absolutt. Jeg husker også at han kom for sent til den første treningen jeg hadde med laget. Dermed startet det hele med at han fikk litt kjeft, sier Grodås humrende nå.

- Men grunnen til at han av og til kom for sent, var at han flere ganger jogget sju kilometer til trening. Det gjorde han faktisk ganske ofte. Og trente han ikke med oss, var han som regel på løkka.

Les også:Massiv skryt etter City-debuten

- Blir en verdensspiller
Grodås trente Ibrahim i 2005 og 2006, da talentet var 13 og 14 år gammel.

- Vi trente på grus på Fjellhammer. Han var lang og tynn allerede da, og det tok ikke lang tid før jeg så at han hadde noe spesielt. Jeg har faktisk aldri sett en 13-14-åring med de kvalitetene han hadde. Han var nesten en boks til boks-spiller allerede da. Han hadde et herlig steg, stor løpskraft og god teknikk. I tillegg var han god til å drible. Ibrahim er det største talentet jeg noen gang har sett. Jeg var ikke i tvil om at han kom til å bli en internasjonal toppspiller. Holder han seg skadefri de neste årene, blir han en verdensspiller, skryter Grodås.

- Store ord?

- Ja. Men jeg var helt overbevist om det. Jeg har aldri sett de egenskapene hos en spiller som han viste i den alderen.

Fjellhammers småguttelag var imidlertid litt ujevnt besatt. Derfor var høydepunktet kanskje 8. delsfinalen i Norway Cup, selv om Grodås selv muligens ikke er helt enig i det.

- Vi vant jo Grodås Cup, da, humrer han.

To år senere ble Grodås så hovedtrener i HamKam. Så ble han trener i Lillestrøm.

- Jeg sa det til Lillestrøm med en gang - at Ibrahim ar det største talentet jeg noen gang har sett, sier Grodås.

Men verken Lillestrøm, Vålerenga, Blackburn, Tottenham, Lyn eller Viking fikk napp. Ibrahim hadde nemlig også vært på treningsopphold i Manchester City. Han og familien likte det de så, og Citys evne til å produsere Premier League-spillere imponerte også. Derfor hadde ikke de andre noen sjanse.

Ibrahim ville til City og kun dit, og skrev under for klubben i 2007.

- Skal ikke ha æren for noe
Grodås var aldri redd for at talentet reiste ut av Norge for tidlig.

- Hvis noen skulle takle å reise ut så tidlig, så var det han. Han var så bestemt på at han skulle utenlands. Det passer nok ikke for alle, men for ham var det aldri noen tvil.

Grodås ga Ibrahim relativt frie tøyler i Fjellhammer-laget.

- Han kunne være litt egoistisk av og til. For å si det sånn, det er vanskelig å drible sju mann hver gang. Men samtidig var det viktig at han måtte få lov til å prøve. Derfor stresset jeg ham lite på det.

Grodås vil imidlertid ikke ha noe ære for at spilleren nå ser ut til å slå til i England.

- Nei, nei, nei. Jeg er bare glad for at jeg fikk lov til å jobbe med han. Men jobben, den er det Ibrahim selv som har gjort. Jeg skal definitivt ikke ha æren for noe, sier Grodås.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken