Adressa.no brakte onsdag nyheten om at Arild Monsen har takket ja til å bli kanadisk landslagstrener i langrenn. Han overtar dermed jobben Steinar Mundal forlot i fjor høst.

Det bekrefter han overfor Nettavisen.

- Jeg reiser over mandag for å undertegne kontrakten og å hilse på folk. Selve flyttingen vil foregå i to etapper, i mai og juni. Første samling er i OL-anlegget i Vancouver 1. mai, forteller Monsen.

Gode betingelser
Og nettopp OL på hjemmebane i 2010 er hovedårsaken til at stafettverdensmesteren far 1985 søker nye utfordringer på den andre siden av Atlanteren.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg har ambisjoner som trener. Og når jeg får tilbud om å bli landslagstrener i et land som er vertsland for OL om to år, er det klart det er vanskelig å si nei, sier Monsen, som har inngått en toårsavtale.

- Hva tjener du på dette, rent økonomisk?

- Det vil jeg selvfølgelig ikke gå inn på. Jeg kan si at jeg er veldig godt fornøyd med betingelsene, men økonomien var ikke avgjørende for at jeg tok jobben.

Suksess med Team Trøndelag
- Hva ble avgjørende?

- Ved siden av den sportslige utfordringen, var det viktig å få på plass en løsning som hele familien er fornøyd med. Vi har bestemt oss for at kona og den yngste dattera flytter etter det andre året. Alle gleder seg på en ny opplevelse.

Arild Monsen har de to siste årene trent Team Trøndelag. Der har han hatt stor suksess med løpere som Morten Eilifsen og John Kristian Dahl. Eilifsen tok to individuelle gullmedaljer i NM i vinter, mens Dahl ble nummer tre i sprintverdenscupen sammenlagt.

- Han har utviklet meg mye som langrennsløper. Arild er veldig flink til å ta tak i alle de små detaljene. Ting som det er lett å glemme, men i sum betyr de veldig mye. Det handler om både teknisk og fysisk trening, utstyr, kosthold – alt mulig, sier Morten Eilifsen.

(Les videre under bildet)

Ikke spurt av Norge
Selv hadde han trolig uansett mistet Monsen som trener nå. For Eilifsen blir etter alt å dømme tatt ut på det norske landslaget. Og noen landslagstrenerjobb i Norge har Arild Monsen alltid vært aktuell for.

- Jeg er aldri blitt spurt av Norge. Jeg har aldri fått noen henvendelse fra Norges Skiforbund, og det betyr at de ikke har bruk for mine tjenester. Det aksepterer jeg, sier Monsen, som ikke vil spekulere i om han ville ha takket nei til Canada om et tilbud var kommet på bordet fra Norges skiforbund.

- Er det synd for norsk langrenn at Arild Monsen trener Canada fram til OL, Morten Eilifsen?

- Arild er en veldig god trener. Personlig skjønner jeg veldig godt at han tar denne jobben. For alt jeg vet kommer han tilbake til Norge om to år og blir trener her.

Her får du flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).